scc- ניתוח ושיטות טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• scc- ניתוח ושיטות טיפול
    יעל
    22/12/2016

שלום,
    אימי בדיוק קיבלה את תוצאות הביופסיה והתגלה לה סרטן SCC בשוק הרגל. מדובר בפתע שלא הגליד וכל הזמן התקלף עם קצת דם במשך שנתיים.

1. כיצד אפשר לדעת אם יש גרורות? האם רק לאחר הכריתה של הנגע או כבר בביופסיה?

2. האם כדאי לעשות את השיטה הרגילה שאני מניחה שזו כריתה כירוגית או מוהס שאינו ממומן ע"י קופ"ח?

3. מה הסיכוי שזה לא יסור בשלמותו או שיחזור?
    4. האם יש חשיבות לרופא או שפשוט ללכת לזה שמקרה היה לה תור אצלו והוא זה שעשה לה ביופסיה? כלומר יש רופאים שהם גם פתלוגים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    scc- ניתוח ושיטות טיפול

הוספת תגובה

• SCC ניתוח ושיטות

ד``ר לי-און גלעד
    27/12/2016

1. לגבי גרורות - על סמך המראה ההיסטולוגי של הגידול ורמת הממאירות שלו אפשר יהיה להעריך אם יש צורך לבצע בירור לגרורות. הסיכון בעיקרון נמוך מאוד.
    2. כריתה בשיטת MOHS עדיפה כי אפשר יהיה לוודא מיקרוסקופית בניתוח עצמו שהגידול הוסר בשלמותו וגם לחסוך ככל האפשר בכריתת עור מיותר וע"י כך לקבל פצע מינימאלי תוך כריתה שלמה של הנגע.
    3. הסיכון לכריתה חלקית בניתוח רגיל נע בין 10-20% ובניתוח מוז בד"כ 1%. הסיכון לחזרה מקומית קשור באם הגידול הוסר בשלמותו או לא.
    4. בעיקרון לא מדובר בהליך מסובך ובכ"ז רצוי לוודא שהרופא המטפל מיומן ומנוסה בטיפול או שהטיפול מבוצע בבי"ח בו מצויים רופאים בכירים שיוכלו לפקח/לסייע במידת הצורך.
    רופאים שהם גם פתולוגים - אני מניח שהכוונה היא למנתח שהוא גם פתולוג - אלה מנתחי המוז. לכל הרופאים האחרים יש רופאים פתולוגים שבודקים את הרקמה שהם הוציאו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת רופא בבי"ח

יעל
    31/12/2016

שלום,
    אז אפשר לפנות עם ההפניה לבי"ח?
    ניתוח כירוגי רגיל להסרת גידול נעשה בבי"ח ואפשר לגשת עם הטופס לכל בי"ח ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת רופא

ד``ר לי-און גלעד
    01/01/2017

ניתוח עולה כסף. לחברת הביטוח שלך ו/או לקופת החולים שלך יש נהלים כיצד לפנות לניתוח ואל מי - אחרת לא ישלמו על הניתוח. את צריכה לפנות לרופא שלך ולבקש שיפנה אותך בהתאם לנהלי הקופה, או לסוכן הביטוח הרפואי שלך ולבקש את רשימת המנתחים בהסדר עם הביטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו