לימפומה של העור וטיפול PUVA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לימפומה של העור וטיפול PUVA
    עדי
    31/01/2017

שלום,
    לצערי גילו לי לפני כחודש לימפומה של העור לאחר כתשע שנים שהמחלה התפרצה, ונראתה בהתחלה כמו דלקת עור כלשהי (מגיל 19). כרגע המחלה בשלב השני, הנגעים מורמים, והומלץ לי טיפול PUVA לאחר ש-9 טיפולי פוטותרפיה רגילים לא ממש הראו הבהרה משמעותית.
    לפני שאני מתחילה את ה-PUVA, שתי שאלות:
    1. לגבי תופעות הלוואי שמטרידות אותי: האם כתוצאה מ-30 טיפולים בהכרח יינזק לי העור? האם בהכרח אחווה בחילות כתוצאה מהכדור שעליי לבלוע לפני כן?
    2. האם יש טיפול חדשני יותר עם פחות תופעות לוואי יותר שאיני יודעת עליו?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לימפומה של העור וטיפול PUVA

הוספת תגובה

• טיפול PUVA

ד``ר לי-און גלעד
    04/02/2017

הטיפול הוא דווקא טיפול פשוט עם מעט מאוד תופעות לוואי, אם בכלל, בחילה נדירה, נזק לעור - מינימאלי, אם בכלל. בהחלט טיפול ראוי ומתאים לשלב שאת מתארת.
    ככלל, במחלה הזו, עדיף למצות כל טיפול בסולם, ולא לדלג על שלבים. סה"כ מחלה מאוד איטית ולרוב לא יותר מטורדנית ולכן כדאי להתמודד באמצעים הכי קלים, אלא אם הם לא מועילים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה המפורט והמועיל, שבוע טוב :)

עדי
    04/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו