מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נבוס אטיפי עם רשת בלתי סדירים - הפניה להסרה. כמה דחוף?יוני26/02/2017
ד"ר לי-און גלעד שלום וברכה.
אשמח לקבל עצתך בעניין הבא:
אני בן 38 ויש על גופי נקודות חן רבות (להערכתי עשרות רבות אם לא כמה מאות, מתוכן כ 30 לפחות בגב) חלק מנקודות החן הינן גדולות ובולטות וחלקן לא.
בבדיקה שגרתית הופניתי להסרת שומה וכך נתכב בהפניה:
"במרכז הגב נראה נבוס אטיפי בקוטר של 7 מ"מ עם רשת בלתי סדירים ו - BLOTCHES פיגמנטרים מחוץ לקוי ברשת> מופנה להסרה.
אציין כי רק לאחר שיצאתי מרופא העור שמתי לב כי ככל הנראה מדובר בנקודה שהחלה לפני כשנה להציק לי (גירוד מידי פעם. ומעט רגישות במגע)
אשמח לשמוע האם מדובר בנגע בעייתי? מה הסיכון שמדובר בגידול ממאיר? אני יודע שגם גידול ממאיר בנגעי עור הוא לא סוף העולם ואחוזי הריפוי טובים. אני שואל זאת מאחר ואני טרם נסיעה לחו"ל המתוכננת לעוד מספר ימים והייתי שמח לבצע את ההסרה לאחר שובי (בעוד כשלושה חודשים) ולא לצאת לחו"ל ביום ההסרה או למחרתו.
מה דעתך? האם הנכגע חשוד כמסוכן? האם גורם הזמן בהסרה עשוי להיות קריטי להצלחת הטיפול?
ברור לי שההמלצה הרפואית היא להוריד כמה שיותר מהר, שהרי אם נשלחתי להסרה כנראה שיש לך סיבה ואם כך אין טעם להתמהמה. אך יחד עם זאת אני שואל האם למרות שההמלצה הרפואית היא להסיר בהקדם האפשרי, ולמרות שכרופא לא תמליץ לי להמתין. האם במידה וכן אמתין אני לוקח סיכון גדול או מזערי? שוב אני יודע שמבחינת אחריות מקצועית ההמלצה הרפואית היא ככל הנראה להסיר באופן מיידי אך שאלתי היא מעט שונה.
אני מצרף את תמונת הנגע
אשמח מאוד לקבל מענה
תודה רבה ושבוע טוב
יוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נבוס אטיפי - כריתה דחופה?
ד``ר לי-און גלעד27/02/2017שלום יוני,
אני מבין שאתה מחפש תמיכה לדחיית כריתת השומה אבל המקום הנכון לעשות זאת הוא לא על סמך תמונה לא ברורה בפורום באינטרנט אלא בפנייה לחוו"ד נוספת אצל רופא עור נוסף - רצוי דרמוסקופיסט מומחה.
במקרה הגרוע שמדובר במלנומה ההבדל בין כריתה עכשיו וכריתה בעוד 3 חודשים או יותר יכול להיות דבר "פעוט" כמו החיים שלך.
בהצלחה
ד"ר גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר ושאלה נוספת בבקשה ברשותך.
יוני28/02/2017ד"ר לי-און שלום. תודה רבה על המענה המהיר. אציין רק שהבדיקה אשר בעקבותיה הופניתי לכריתת הנגע היצה בדיקת רופא עור באמצעות דרמוסקופ. האם תיאור סוג השומה כפי שנכתב בהפניה "נבוס אטיפי בקוטר של 7 מ"מ עם רשת בלתי סדירים ו - BLOTCHES פיגמנטרים מחוץ לקוי ברשת" מרמז על חשד למלנומה?
שוב תודה על המענה המהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבוס אטיפי
ד``ר לי-און גלעד28/02/2017שומות יוצאות דופן הן בהחלט שומות שחשודות למלנומה.
אתה ביקשת חוות דעת נוספת על סמך תמונה כללית שאינה נותנת אינפורמציה מספקת. אם אתה רוצה הערכה נוספת - אפשר להתייעץ עם דרמוסקופיסט נוסף. אם הוא יתמוך בחשד של הראשון - התשובה ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?