קרטוקנטומה גדלה באוזן ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרטוקנטומה גדלה באוזן ימין
    מודאג1
    15/03/2017

הייתי אצל רופא עור שאיבחן סוג סרטן של קרטוקנטומה ושלח אותי לחירורג פלסטי.
    התור בעוד חמישה שבועות.
    בינתיים עברו שבועיים והנגע גדל פי שתיים מאז שהייתי אצל הרופא עור.
    הגעתי שוב לרופא עור שראה אותי ואמר שאפשר לחכות ולא התרגש מזה ואמר לי שאם אני אמצא חירורג פלסטי אחר אז להקדים את הניתוח.

בינתיים אני בלחץ והנגע גדל.
    האם יש שלב שזה מפסיק או שיכולים להתפתח גרורות?
    מה עלי לעשות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קרטואקנטומה על האוזן

ד``ר לי-און גלעד
    18/03/2017

קרטואקנטומה היא גידול ששייך לקבוצת הגידולים של סרטן תאי קשקש = Squamous Cell Carcinoma - SCC. אלו גידולים עם פוטנציאל לגרורות של כ- 1:1000 אם כי מאזורים מסויימים ובהם האוזן הסיכון גבוה יותר. קרטואקנטומה היא לכל היותר השערה קלינית והאבחנה יכולה להקבע באופן מוחלט וסופי רק בהיסטולוגיה. עד אז יש להתייחס אליה כאל גידול סרטני ממאיר, במיוחד אם קצב הגדילה מהיר. קרטואקנטומות לרוב גודלות מהר, עוצרות ואחרי פרקי זמן משתנים, לפעמים חודשים, נסוגות ספונטנית. הבעיה היא שאם ההשערה שמדובר ב- KA שגויה וקצב הגדילה מהיר - הרי יש לנו עסק עם נגע ממאיר אגרסיבי ושמתפשט בשעה שאנחנו מחכים לתור. לכן לא הייתי מחכה אלא פונה בהקדם לניתוח כריתה בשיטת MOHS ואם לא מצילח להבהיר הדחיפות במסלולים הרגילים - אזי במסגרת פרטית. המתנה כמו שמציע רופא העור שלך עלולה לעלות בנזק אסתטי גדול לאוזן במקרה הטוב ובסיכון חיים במקרה הרע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו