מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול פוטודינמי בנגעי עורראובן05/04/2017
שלום רב,
אני בן 65 עם בעיה של נגעי עור מסוג סולר קרטוזיס על הקרקפת המצח והאף ב 20 השנים האחרונות
לפני כ 3 שנים עברתי טיפול פוטודינמי PDT עם משחת אלה. הטיפול הביא לשיפור אך אחרי מספר חודשים הנגעים החלו לחזור.
אני מטופל באופן סדיר אצל רופא עור להסרת נגעים עם חנקן נוזלי
לפני כשנה התפתח בחלק האחורי של הקרקפת גידול שאובחן
כ Moderate Scc. הגידול הוסר בניתוח מוס
בגלל התגברות בעיית הנגעים בחודשים האחרונים אני שוקל לבצע פעם נוספת טיפול פוטודינמי
שאלותי הם:
1. האם רצוי/מומלץ לבצע טיפול פוטודינמי נוסף או להמשיך בטיפול עם חנקן נוזלי ? או טיפול עם אפודיקס ?
2. לאור מה שהיה אצלי, האם אין סיכון שהטיפול הפוטודינמי יכול לגרום בהמשך (חודשים או שנים אחרי הטיפול) להחמרה בבעיה ואולי אפילו לזירוז בהתפתחות של נגעים ממאירים ?
האם יש נתונים סטטיסטיים על תופעות כגון אלה לאחר טיפול פוטודינמי
3. האם ישנו טיפול יומיומי כמו משחות, ויטמינים או תרופות היכולות לשמר את המצב ולהאט את תדירות הופעת הנגעים ואת חומרתם ?
מתנצל על אורך ההודעה.
מודה לך על תשובתך המקצועית
ראובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פוטודינאמי
ד``ר לי-און גלעד09/04/2017אין בעיה לחזור על טפול פוטודינאמי. לפחות בסקירה גדולה אחת נקבע שטיפול פוטודינאמי הוא טיפול השטח המניעתי היעיל ביותר בחולים הסובלים ממה שמכונה Field cancerization שזה פחות או יותר מה שאני מבין שיש לך על סמך התיאור. הניסיון האישי שלי תומך דווקא באפודיקס כטיפול הבחירה. יש רופאים הסוברים שטיפול פוטודינאמי עלול להחמיר את המצב, אך אין לכך תימוכין במחקרים מבוקרים. מחקר ארוך טווח שפורסם בשנה האחרונה העלה שכדורי ניקוטינאמיד בשימוש קבוע יכולים להוריד את הסיכון לסרטן עור בשיעור משמעותי. אופציה נוספת הם כדורי נאוטיגסון (נגזת של ויטמין A). קשה לי לתת יעוץ יותר מפורט בלי להכיר את המצב ואת הרקע אבל אני מקווה שזה לפחות נותן כיוון.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?