Top of squamous cell carcinoma, moderatelly

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Top of squamous cell carcinoma, moderatelly
    שלמה
    23/05/2017

דוקטור שלום רב,
    לפני כחודשיים בוצעה כריתה של בליטה אפורה אשר היתה לי על גב כף יד ימין.
    אתמול בביקור מתוזמן אצל הכירורג אשר ביצע את הכריתה קיבלתי את התוצאות הבאות:
    Top of squamous cell carcinoma, moderatelly differentiated
    אני מוזמן שוב בדחיפות כדי להרחיב את הכריתה.
    אשמח אם אוכל לקבל תשובות לשאלות הבאות:
    1) הבדיקה המיקרוסקופית הושלמה ב 08/04/17. מדוע לא קבלתי תשובה בטלפון מיד אחרי הבדיקה אם התוצאה חיובית? 2) האם יש מצב שנוצרו גרורות או עברו בזרם הדם?
    3) איך יודע הכירורג עד לאיזה עומק לבצע את הכריתה?
    4) האם זה סרטן מסכן חיים ואם כן איך מתכוננים לזה?
    5) מדוע מבצעים את הכריתה בסניף של הקופה? למה לא מבצעים את הכריתה בבית חולים?
    6) האם כדאי לבקש חוות דעת שניה לפני השלמת הכריתה?
    7) האם בבדיקת דם ניתן לזהות שבאיזה שהוא מקום יש סרטן? 8) איך מוודאים שאין עוד נגעים בגוף?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Top of squamous cell carcinoma, moderatelly

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר לי-און גלעד
    24/05/2017

לא ברור לי מה הסיבות לעיכוב במסירת התשובה. במקרה של סרטן עור מהסוג הזה הסיכון לגרורות הוא מאוד נמוך ובהתאם גם הדחיפות בטיפול פחות היסטרית. צריך לטפל אבל לא להתאבד על זה. הדרך היחידה להבטיח כריתה שלמה היא ניתוח מבוקר מיקרוסקופית - והטכניקה הטובה ביותר לזה היא ניתוח מוז. אפשר גם ניתוח מבוקר מיקרוסקופ בחתכים קפואים, זה קצת דומה למוז אבל פחות יעיל ופחות מדויק. בכל מקרה - רוב הסיכויים שזה לא נעשה בקופ"ח. בקופ"ח קרוב לוודאי שמה שהמנתח עשה זה ביופסיית גילוח - ועכשיו אחרי שקיבל תשובה הוא יקח פיסת עור גדולה יותר עם שוליים של עור בריא מה שמניב ב- 80% מהמקרים כריתה שלמה. לגבי חוו"ד שנייה - זה תלוי בגודל הנגע ומיקומו. אין כל בדיקת דם שתעזור בבירור כאן. צריך בדיקה כל גופית כדי לוודא שאין נגעים נוספים בגוף (לא קשורים בהכרח לנגע זה אלא לרקע הגנטי והסביבתי שגרמו לנגע הנוכחי). בגדול, לפי מספר השאלות יש כאן לחץ מאוד גבוה שלא מוצדק להערכתי לאור הממצא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו