לאחר ביופסיה חייב את עזרתך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר ביופסיה חייב את עזרתך
    עופר
    04/07/2017

שלום ד"ר אני בן 72, לפני כמה חודשים בקרקפת מעל העורף בחצי התחתון של הראש נתגלה לינגע מורם בקוטר 0.6 ס"מ אסמטרי לא מכוייב אדמדם חום בהיר רשת 0 כלי דם -טלנגיאקטזיות גבול ברור ולא סדיר צלקת בריפוי תקים ללא סמני הישנות /זיהום, חודש לאחר שנתפר האיזור התרפה כמעט ולא רואים אותו - בממצאי הביופסיה לאחר כריתת נגע עורי או ביופסיה עם תפירה התוצאה :basal cell carcinoma margins afr free שאלתי : הרופא אמר להגיע לביקורת כל חצי שנה. מה זה אומר? מה הממצאים האלו? אני בלחץ נוראי. מה הטיפול? צריך לטפל? זה כאן יש את הנוסחה של 5 שנים אם זה לא חוזר אז זה עבר? אנא עזרתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• BCC שהוסרה בשלמותה מעור הקרקפת

ד``ר לי-און גלעד
    04/07/2017

מדובר על סרטן תאי בסיס. הנגע השפיר ביותר שמוגדר סרטן. שכיחותו של גידול זה לבדה עולה על שכיחות כל סוגי הסרטן האחרים ביחד. זהו גידול עם ממאירות מקומית בלבד וגם היא נמוכה ולכן לא נחשב לגידול מפחיד או מסוכן, ודאי ובוודאי במיקום ממנו הוסר. הטיפול בו הוא כריתה שלמה. אם לא הוסר בשלמותו, לעיתים רחוקות חוזר במקום ואפשר לחזור ולהסיר אותו. הסיכון לגרורות הוא פרקטית אפס. למעט במקרים נדירים ביותר מדובר בסה"כ במטרד ואין סיבה להיות מודאג מהממצא או לחרוד מהעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעניין הזמן שחלף

עופר
    05/07/2017

שאלה נוספת, האם זה שהנגע התפתח במרץ ועד שהיה תור לרופא לקח שלושה חודשים עד לביופסיה, האם פרק הזמן הזה הוא קריטי ? והאם זה שהוקרתי בעבר בהקרנות בגלל הגזזת היא הסיבה לגידול? (נולדתי בעיקר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון : נולדתי בעירק

עופר
    05/07/2017

נולדתי בעירק*

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזמן שחלף

ד``ר לי-און גלעד
    06/07/2017

מאחר שהנגע הוסר בשלמותו זה כבר באמת לאר חשוב. בכל מקרה קצב הגדילה של בזליומות כ"כ איטי ש- 3 חודשים הם מבחינתן הרף עין...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו