בליטה מתחת לציפורן יכולה להיות מלנומה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בליטה מתחת לציפורן יכולה להיות מלנומה?
    עופר
    06/07/2017

שלום רב,
    בתקופה האחרונה התחילו שינוים במראה של מקצת הציפורניים שלי -- הן התחילו לשקוע. ייחסתי את זה למחסור מויטמין D שסבלתי ממנו (אחרי שאובחן המחסור התחלתי לקחת את הויטמין). בד בבד, מתחת לאחת הציפורניים, התפתחה בליטה. הבליטה הרימה את החלק התחתון של הציפורן, והדבר הוליך לשבירתה. בימים האחרונים אני רואה שבליטה כזאת מתפתחת גם מתחת לציפורן אחרת. אין לי כאבים, וכאמור מבחינת המראה הציפורניים נשארו כשהיו (בלי נקודות או כתמים צהובים).

אני מבקש לשאול האם בליטה כזאת יכולה להיות מלנומה. אם זאת מלנומה, האם אני צריך להבחין בתסמינים אחרים?

אני צריך להוסיף שרופא עור בקופ"ח כללית ראה את הציפורן לפני כמה ימים. הוא שלח אותי לבדוק אם מדובר בפטרייה. התוצאות של הבדיקה הזאת מגיעות אחרי זמן רב. ואני חושש שמדובר בעניין מסובך יותר.

תודה רבה,
    עופר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בליטה מתחת לציפורן

ד``ר לי-און גלעד
    09/07/2017

ראשית התמונה חסרת ערך.
    שנית - בליטה מתחת לציפורן יכולה להיות על רקע סיבות רבות. מלנומה היא גם אפשרות אם כי לרוב אינה מתבטאת בבליטה ודי נדירה. יכול להיות שמדובר בזיז עצם שבולט מתחת לציפורן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו