תוצאת אולטרסאונד בלוטות לימפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאת אולטרסאונד בלוטות לימפה
    גלינה
    26/09/2017

שלום רב וחג שמח!
    לפני כ-3 חודשים אובחנו אצלי 2 שומות כמלנומות בשלב התחלתי של 0.5 מ"מ ו-0.6 מ"מ. בוצע ניתוח הרחבה והמקום נקי.
    במעקב אונקולוגי, הרוםא שלח אותי לביצוע אולטרסאונד הלוטות לימפה לוודא ששום בלוטה לא נפגעה (לכל מקרה ולא שיש צורך אמיתי, לטענתו).
    בביצוע אולטרסאונד, לטענת הטכנאי בלוטות לימפה צוואריות מוגדלות מעט ( ממש לא רציני, לטענתו, ויכול להיות בגלל כאב גרון או טיפולי שיניים). אכן יום לפני הבדיקה, עשיתי סתימה בשן .
    האם הבדיקה לרמוז על בלוטות צוגדלות שקשורות למלנומה ויש לחזור בהקדם לאונקולוג להיקורת, כי התור שלי קבוע לעוד חודש וחצי? ברצוני לציין שאיני מרגישה שום גוש במישוש בצוואר ולא חשה בשום כאב באזור. כמו כן, לא הייתה הגדלה בבלוטות לימפה במפשעות ובית השחי. אודה לתשובתך בהקדם.
    חתימה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אולטראסאונד

ד``ר ניר נתנזון
    29/09/2017

בהחלט יתכן שהטכנאי צדק.
    הסיכוי הסטטיסטי של גרורות בבלוטות הלימפה במלנומות שעומקן פחות מ-1 מ"מ נמוך.
    אני מציע לחוזר על בדיקת האולטראסאונד מעט לפני התור לאונקולוג, כך שניתן יהיה לוודא שהבלוטות לא גדלו (ואולי אף תחזורנה לגודל הרגיל).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו