כתם אדום בבטן התחתונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתם אדום בבטן התחתונה
    דוד
    13/12/2017

שלום!
    אני בן 32, בריא בסך הכל, לא נוטל תרופות. לא מזמן הייתי אצל רופא עור בעקבות כתם אדום בבטן התחתונה. אמרתי לו שזה יושב שם כבר מספר חודשים. הוא בדק את זה ונתן לי משחת אקולום שאותה אני אמור למרוח אחת ליום למשך חודשיים ואז לחזור אליו. באבחנה הוא כתב שאם לא יהיה שינוי בעקבות המשחה, יש לקחת ביופסיה לשלול MF. קראתי על זה באינטרנט ונכנסתי ללחץ היות ומדובר בסרטן. אני מאוד מאוד חושש ותוהה מדוע רק אחרי חודשיים יש לחזור לרופא? לא עדיף כבר עכשיו לקחת ביופסיה לשלול גידול? אציין שלפני כמה חודשים היה לי נגע דומה גם בבטן התחתונה בצד ימין. הנגע הזה נעלם בעקבות מריחת משחה ששכחתי את שמה אבל הנגע שבצד שמאל נשאר.

מצרף תמונה. אשמח לתגובתכם. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתם אדום בבטן התחתונה

הוספת תגובה

• MF

ד``ר ניר נתנזון
    14/12/2017

הגישה של הרופא נכונה. רוב הכתמים אינם מתבררים כ-MF. לכן מקובל לקחת ביופסיה רק אם יש כשל טיפולי או שהכתם חוזר ומופיע ללא הסבר.
    MF הוא אכן לימפומה של העור, אבל אין דחיפות באבחנה מאחר והטיפול ברוב המקרים הוא אותו טיפול שגבר קיבלת.
    מדובר בסרטן איטי מאוד, שברוב המקרים אינו פוגע כלל באורך החיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מצב שהמשחה תעזור להעלמת הכתם?

דוד
    14/12/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו