כתמים כהים על ציפורני הבהונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתמים כהים על ציפורני הבהונות
    ET
    15/09/2018

ראשית חייבת לציין כי הציפורניים שלי (הן של הידיים והן של הרגליים) בד"כ בריאות ויפות בורה יוצאת דופן. לפני מס' חודשים הבחנתי בבוהן של הרגל השמאלית כי יש עליה כתמים כהים שנראים כמו דם צרור. אחר כך זה נהיה חום והתכהה עוד יותר. לא ייחסתי לכך חשיבות, חשבתי שקיבלתי אולי מכה ולא שמתי לב. אך עם הזמן זה לא עבר. והתפשט לשטח גדול יותר. גזרתי ציפורניים כי הן גדלו, וזה עלה עם הציפורן, אך אז "נולד" כתם חדש. אחרי תקופה ראיתי שיש גם כתם שחור וחום בבוהן של הרגל הימנית. כאן כבר נדלקה לי נורה אדומה, כי איך יכול להיות שקיבלתי מכה בדיוק גם בבוהן הימנית? מה גם שאינני עושה ספורט פיזי עם הרגליים. ואחרי תקופה ארוכה שזה לא עבר ורק גדל התחלתי לבדוק וראיתי שיש סיכוי שאולי זה סרטן. לאחרונה התחיל לי דימום "רטוב" מתחת לציפורן בבוהן השמאלית. עד כדי שאני ממש צריכה לנגב את הדם.... אני רוצה לציין שיש לי מחלת קרוהן כבר כ-15 שנה, אין לי מושג אם יש קשר, אבל מציינת זאת. אני נוטלת תרופות ביולוגיות.
    רופאת משפחה אמרה שאני צריכה לראות רופא עור. קבעתי תור וקבלתי רק עוד חודשיים... רציתי לדעת אם זה מקרה דחוף שעלי לפנות לרופא פרטי או למיון, או שאפשר לחכות בנחת. והאם זה באמת נראה משהו כמו מלנומה או שיכולה להיות סיבה אחרת פשוטה יותר? תודה מראש על המענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת נתון לשאלה

ET
    15/09/2018

שכחתי לציין כי עשיתי לאחרונה בדיקות דם . הן יצאו תקינות חוץ מהברזל שהוא מאוד נמוך, אך זה מצב שאינו חריג בגלל מחלת הקרוהן שברקע...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת נתון לשאלה

ET
    15/09/2018

שכחתי לציין כי עשיתי לאחרונה בדיקות דם . הן יצאו תקינות חוץ מהברזל שהוא מאוד נמוך, אך זה מצב שאינו חריג בגלל מחלת הקרוהן שברקע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתם על הציפורן

ד``ר ניר נתנזון
    29/09/2018

לא ניתן לאבחן על סמך תמונה.
    עם זאת לא מדובר במקרה דחוף ולא צריך לפנות באופן פרטי או למיון.
    פנה לרופא העור לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו