ביופסיה ו-US לשק האשכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביופסיה ו-US לשק האשכים
    יאיר
    05/10/2018

שלום

בן 44
    מזה למעלה משנתיים שידוע לי על שטפי דם בשק האשכים (ייתכן וזה היה קודם ולא הייתי מודע לזה). הייתי אצל רופא עור ואמר שמדובר באנגיוקרטומה ולא המליץ על טיפול.
    לפני כמה ימים הייתי אצלו שוב בעניין אחר, וביקשתי שיסתכל שוב על המקום כי היה נראה לי שזה קצת גדל.
    הוא אמר שזה נראה אנגיוקרטומה, אך רצה שאעשה ביופסיה בכל זאת, והפנה אותי לכירורג פלסטי לצורך ביצוע הביופסיה.
    בביקור אצל הכירורג פלסטי (זה יצא בדיוק אחרי יומיים שהיו לי דימומים מהנגעים, מה שהכתים לי את התחתון).
    הוא נתן לי הזמנה לחדר ניתוח זעיר לצורך הביופסיה, אך רצה שלפני כן אעשה בדיקת US רקמות רכות, שק אשכים ואשכים.

זה מה שכתוב בהפנייה:

Chronic, Investigation for VASCULAR DISORDER OF SKIN, et the of scrotum, sometimes bleedung, for DD Bx r/a Kaposi Sa vs Hemangioma.

1. מה הסיבה לצורך בביצוע US?
    2. מה כתוב באנגלית? האם יש משהו חדש מעבר למה שציין הרופא עור ששלח לוודא האם זה אנגיוקרטומה?
    3. למה ה- us צריך להיות לפני הביופסיה?
    4. בהפניה לUS כתוב - US רקמות רכות. ולמטה רשום US רקמות רכות שק אשכים ואשכים. למה הכוונה בשק אשכים ואשכים? והאם זה כולל בדיקת אשכים מלאה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביופסיה ו-US לשק האשכים

הוספת תגובה

• US לשק האשכים

ד``ר ניר נתנזון
    26/10/2018

למען האמת לא ברור לי הצורך ב0US לשק האשכים, שתפקידו בדר"כ לגלות גידול באשכים עצמם או ווריקוצל (הרחבת ורידי האשך). אין לו כל משמעות (לדעתי) באבחנת גידולי עור.
    אנגיוקרטומה קל מאוד לאבחן על ידי דרמוסקופיה, ואם יש עדין ספק ניתן לבצע ביופסיה. US לא יכול להבדיל בין אנגיוקרטומה לגידול אחר עורי בשק האשכים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו