נקודת חן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודת חן
    נטלי
    04/06/2008

שלום ד"ר ניר נתנזון
    אני בת 17 יש לי שתי נקודות חן שמפריעות לי. אחת בבטן ואחת על הפנים .
    אני קראתי את מה שכתבת על דוקטור זמיר שהשיטה לא חוקית בישראל .
    ואני מעוניינת להסיר את נקודות החן.
    והלכתי לרופא עור והוא אמר לי שאין צורך להסיר אבל זה בכל זאת מפריעה לי וזאת רק מסיבה אסטתית. ולכן לא צריך לשלוח אותה לבדיקה פתולוגית אם זו רק מסיבה אסטתית משום שרופא העור אמר שניתוח עם סכין זה ישאיר בטוח צלקת ולאחר ששמעתי שדוקטור זמיר מוריד אז זה עם משחה אז שמחתי שיש פיתרון שלא כרוך בצלקת לחלוטין. האם אתה עדיין חושב שלא צריך לקחת טיפול אצלו?
    ואם לא איזו דרך יש עוד, דרך בטוחה שלא משאירה צלקות ומאושרת ע"י ממשרד הבריאות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נקודת חן

הוספת תגובה

• הסרת שומה

ד``ר ניר נתנזון
    05/06/2008

מאחר שאין כל דרך לאבחן בוודאות האם שומה היא "רק" בעיה אסתטית או סרטנית, הרי כל שומה שנכרתת צריך לשלוח לבדיקה פתולוגית.
    כל שיטה שהורסת האת הריקמה ולא מאפשרת בדיקה, אינה אחראית.
    לפיכך הדרך הנכונה היחידה להסרת שומות היא עם סכין, כלומר: ניתוח.
    אני אישית נתקלתי במספר שומות שהסרתי בעצמי מסיבה אסתטית והתבררו כמלנומה, ללא שהיה כל חשד ראשוני לכך.
    לגבי הצלקת שנותרת יש להתייעץ עם כירורג פלסטי. זו מומחיותו- לבצע את הניתוח בצורה האסתטית ביותר. במקרים רבים הצלקת תהיה קטנה ואף בלתי מורגשת, אולם כמובן שאין להתחייב על כך.
    כל שיטה אחרת אינה המאפשרת את בדיקת הריקמה שנכרתה ולכן עלולה להביא לאבחנה שגוייה .

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו