שאלה לגבי שינוי בנקודות חן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי שינוי בנקודות חן
    מני
    10/06/2008

שלום, אני בחור בן 26 ולפני שבועיים בערך שמתי לב שעל ירכי השמאלית ישנה נקודת חן כהה במיוחד. אין לי הרבה נקודות חן על גופי אך אני לא ממש זוכר אם זו נקודה חדשה שצצה לה או ישנה אשר שינתה צבעה. שמתי לב שגם הנקודה החלה לבלוט במקצת וכשראיתי אותה חשבתי שזה דם שנקרש לו מפצע, הצלתי להסיר את הנקודה מגופי, ויום למחרת היא הייתה שם שוב. וככה עוד פעם פעמיים הורדתי אותה, ועכשיו אין זכר שהייתה שם נקודה רק מעין צלקת קטנטנה.
    לאחר מספר ימים שמתי לב שעוד נקודת חן באיזור הבטן גם היא נהייתה שחורה יותר ובלטה קצת, בסביבותה יש עוד שתי נקודות חן אך הן בהירות מאוד לעומתה.
    יש סיבה לדאגה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם אלו נקודות חן?

ד``ר לי-און גלעד
    10/06/2008

שלום מני,
    הסיבה העיקרית לשאלה החוזרת לגבי שינויים בנק' חן נובעת מכך שהציבור נוהג לקרוא כמעט לכל נגע על העור - נק' חן. האמת היא שברוב נק' החן אין שינויים חדים אלא איטיים או כתוצאה מטראומה. רוב הנק' שמשתנות בצורה חדה הן למעשה לא נק' חן אלא נגעי עור אחרים, וברוב המקרים - נגעים שפירים. אין כל דרך לעזור לך על סמך התיאור של השתלשלות העיניינים עם נק' החן שלך בלי לבדוק אותן בעין או באמצעות תמונה חדה וטובה. לכן מה שנשאר לנו זה להמליץ שתפנה לבדיקת רופא עור ותמנע עד כמה שניתן מ"להסיר" שומות בעצמך באמצעות ציפרניך או באמצעות כל "כלי משחית" אחר.
    מצורפת תמונה של "נקודת חן" "אמיתית".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו