מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות חן חשודותאיתן14/06/2008
שלום
לאחרונה שמתי לב ל3 נקודות חן אשר העלו אצלי חשד, אני בן 27,אין לי הרבה שומות,לא ידוע עלהיסטוריה משפחתית עם מחלות עור חמורות. צבע עורי בהיר ורוב השומות בגופי מאוד קטנות ובהירות מלבד 3:
אחת בקוטר 3 מ"מ, חלק אחורי של כתף ימין באמצע קעקוע. עיגול סימטרי, צבע חום כהה כמו שוקולד מריר, חלקה ובקושי בולטת, גבולות ברורים, גירוד העלה שרק השכבה העליונה הדקה כהה ומתחת הכל בהיר.
השניה בצד ימני של בטן עליונה, קוטרה 5 מ"מ, צבע חום בהיר כמו שוקולד חלב (מעט יותר בהיר), סימטרית אך הגבולות פחות ברורים - מטושטשים קמעה כמו דהייה של הצבע, אך אפשר להבחין בברור כי מדובר בעיגול, חלקה אך שערות צומחות ממנה וליד (אני סובל מזיקי שערה אדומים ורגישים עקב זיעה באימונים - משתנה אך כרגע זה שם ) ולכן היא מעט נפוחה בחלק עם השיער.
השלישית נמצאת בחלק הימני של הגב העליון ודומה לשנייה.
וותק ללא שינוי לפחות מנובמבר 07 עקב בדיקה עם תמונות - מעבר לכך לא זוכר אך סביר שהיו
מה דחיפות הטיפול, אני מעוניין להסירם במהרה, האם שומות אילו מהוות סיכון לסרטן העור? מהו הסיכוי ששומה תפתח סרטן שכזה?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומות-
ד``ר ניר נתנזון14/06/2008ללא בדיקה גופנית ממשית לא ניתן לחוות דיעה על שומות.
כל שומה באופן תיאורטי עלולה להוות מקור לסרטן עור, אולם הסיכוי לכך הוא קטן מאוד, ולכן אין צורך (וגם אין כל הגיון או הצדקה רפואית) להסיר כל שומה.
(אין לשכוח שמדובר בניתוח לכל דבר- שיכול להשאיר צלקות, להפצע עלול להזדהם וכו'. לכן אני מתנגד לניתוחים מיותרים.)
בדיוק לשם כך רופאי העור למדו את מקצועם: גש לרופא עור בהקדם, שיעריך האם השומות אכן בעיתיות, ורק אם כן יפנה אותך להסרתן.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
איתן14/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?