מלא נקודות חן רגילות על הגוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלא נקודות חן רגילות על הגוף
    אנונימי
    08/07/2008

שלום ד"ר, אני בן 15 ויש לי הרבה נקודות חן על הגוף יש כמה על הבטן ובעיקר מלא מלא על הכתפיים והגב, הנקודות נראות לי רגילות הן קטנות רובן שטויות כמה בודדות ממש מרגישים בליטה קלה, אבל הבעיה שזה ממש לא יפה אני רזה והגוף שלי מבחינת חיטוב לא רע אבל אני עדיין מתבייש להיות בלי חולצה מרוב שיש לי נקודות חן זה ממש מלא וחשבתי שאם נגיד בעתיד ארצה להוריד אותן איך אפשר? הבנתי שזה ניתוח שעולה איזה 200 ש"ח לנקודה.. אין משהו זול שאפשר להסיר מלא בבת אחת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שחכתי לציין משהו

אנונימי
    08/07/2008

שגם בכל פעם שאני הולך לים ונחשף לשמש זה לפי מהששמתי לב מתרבה ויוצאות חדשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת נק' חן רבות מסיבות אסתטיות

ד``ר לי-און גלעד
    08/07/2008

שלום אנונימי,
    הגישה שלך לגוף שלך בעייתית ועדיף שאת הכסף תשקיע בללמוד לקבל את עצמך כמו שאתה ולא בהשחתת מה שיש.
    נק' חן הן תופעה שכיחה גם כשהן מרובות, והציבור למד להתעלם מהן אלא אם הן ממש חריגות. רוב בני האדם פשוט לא רואים אותן (המוח לא מתייחס אליהן כי הן משהו שגרתי). לעומת זאת הצלקות הכרוכות והנובעות מהסרה כירורגית של שומות הן היוצאות דופן והבולטות, הן העלולות להפוך מקור לאי נוחות גרד וסבל ולכן לא מוצדק להסיר שומות מרובות וקטנות כפי שאתה מתאר. יש להבדק ע"י רופא עור, לפחות אחת לשנה, ואם יש נגעים הנראים חשודים - להסירם. אין כל תועלת, לא בריאותית ולא אסתטית בהסרה סיטונית של נקודות ולהיפך - יש סכנה לצלקות ופגמים אסתטיים קשים.
    אין ספק שלחשיפה לשמש תפקיד בגרימת הופעה של נק' נוספות (ואף שינוי ממאיר בנקודות קיימות)ויש לעשות מאמץ לצמצם החשיפה, בייחוד אם אתה מוטרד מהנקודות אך גם בכל מקרה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו