מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות חןאבי26/07/2008
שלום לפני איזה חודש הייתי בים והשתזפתי מאד ואז התחלתי להיתקלף וראיתי פתאום כל מיני נקודות חן קטנות בצבע חום שלא היו לי קודם שאלתי היא מה זה מסמן והאם יש צורך בבדיקה ? תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן המופיעות "לפתע" לאחר שיזוף
ד``ר לי-און גלעד26/07/2008שיזוף גורם לצבע העור להשתנות בשני שלבים - החשיפה המיידית גורמת לשינוי בסידור ופיזור הצבען בתאי העור הגורם להתכהות עור מהירה תוך שעה עד מספר שעות - זו תגובת הגנה מוגבלת בעצמתה ויעילותה. בהמשך מוגבר ייצור הפיגמנט ע"י התאים המייצרים אותו העור מתכהה. כתוצאה מכך נק' שהיו בהירות יותר נראות לאחר חשיפה לשמש יותר כהות. בטווח ארוך יותר מופיעים נמשים וכתמי שמש שהם סמנים לחשיפה מוגזמת ונזקי קרינת שמש שאינם הפיכים ההולכים ומצטברים. הופעה של נגעים כאלה צריכה להיות דגל אדום וסימן אזהרה לבעליהם - להמנע מחשיפה מיותרת לשמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ורק הבהרה לגבי תשובתך
אבי26/07/2008תודה על תשובתך המהירה אז כמו שהבנתי ממך אין צורך ללכת לבדוק את העיניין ורק להיזהר מהשמש יותר כשאני בחוף הים ? כי בעצם הנקודות הללו הם נקודות שהיו לי קודם ולא הבחנתי בהם ובגלל השיזוף הם בולטות יותר תודה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו מסקנה מרחיקת לכת...
ד``ר לי-און גלעד27/07/2008מה שהסברתי נכון ברוב המקרים אך אינני יכול להתחייב לגבי המקרה הספציפי שלך מבלי לראות במה מדובר. לפיכך, יש מקום לבדיקת רופא בכל פעם שיש שינויים בנק' חן וכשיגרה לפחות אחת לשנה. ההסבר יכול להיות הסבר למה שקרה אצלך ויכול גם להיות לא נכון - מבלי לראות לא ניתן לקבוע. הפורום הזה הוא בשום אופן לא תחליף לבדיקת רופא.
לנושא הזהירות בשמש - חשוב מאוד להשתמש במסנני קרינה, לחבוש כובע וללבוש בגדים מגינים, להחשף לשמש מעט ככל הניתן בשעות המסוכנות שהן בין 10-16 ולעשות כל מאמץ לשהות במקום מוצל ומוגן מקרינה ישירה ולא ישירה. שיזוף יתר, כוויות שמש וגם חשיפה מצטברת נושאים בחובם סכנה רבה לסרטני עור מסוגים שונים וכדאי לעשות מה שניתן כדי לחסוך. השמש יכולה להגיש את החשבון לפרעון גם שנים אחרי החשיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר להבהיר אותם?
אנה16/03/2009בהמשך להסבר על כתמי עור שהפכו לכהים יותר כתוצאה מחשיפה מוגזמת לשמש. האם יש דרך להבהיר אותם איכשהו ואולי גם להקטין את הנזק שנגרם מהחשיפה לשמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין תחליף למניעה!
ד``ר לי-און גלעד16/03/2009לאחר החשיפה - הנזק נגרם וגם אם יש היום כל מיני רעיונות לגבי אמצעים שאולי יכולים לשפר במשהו את המצב (יש הרבה רעיונות תכשירים שמתיימרים לכך אך האמת היא שאין תכשירים עם יעילות מוכחת מדעית בתחום הקטנת הנזק לאחר החשיפה) הרבה יותר פשוט לחשוב קודם למנוע את הנזקים.
קיימים אמצעי הבהרה לא מעטים בשוק, קרמים, נוזלים וגם לייזרים. יש אמצעים וטיפולים לשפר המראה אך ככל הנראה האפקט של רובם קוסמטי ולא רפואי ואין כל ערובה לכך שהנזק יעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?