שומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומה
    רחלללללל
    05/08/2008

שלום רציתי לשאול כמה שאלות: לאמא שלי יש שומה הרבה זמןןן בצבע גוףף רגיל. ועכשיו שמתי לב שבהמשך עלייה זאת אומרת צמוד לה הופיע חתיכת עור בצבע קרוב ללבן. קודם חשבתי שזאת מוגלה חס וחלילה אבל בהסוך כשנעגתי בה ראיתי שזאת חתיכת עור. רציתי לשאול אולי זה קשור לברזלים של החזייה? אולי הם מפריעים לה? אולי הם נוגעים בה כל הזמן? ועוד שאלה: יש לאמא שלי גם שומה קצת שטוחה בצבע חום. וראיתי שבתוכה יש מין עיגול שחור כזה. האם זה נורמלי? בבקשה תענה לי. וגם בתחילת הקיץ הופיע לאמא שלי ושמה בצבע גוף ורדרד כזהץ האם זה נורמלי? האם זה לא סרטן?<<<<?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומה

הוספת תגובה

• שאלות טובות

ד``ר לי-און גלעד
    05/08/2008

אבל אי אפשר לענות עליהן בלי לבדוק את אמא שלך.
    חתיכות עור - הן לרוב סרחי עור שאינם בעלי משמעות או מסוכנים ואין צורך לעשות עימם דבר.
    לגבי החזיה - קרוב לוודאי שלא אבל צריך לבדוק.
    שומות ורודות ברובן המכריע שפירות - שוב צריך לבדוק ע"י רופא עור מיומן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ועוד שאלה:

רחלללל
    05/08/2008

לא ענית לי על השאלה : יש לאמא שלי שומה או נקודת חן בצבע חום ושמתי לב שיש בתצוכה נקודה שחורה כזאת. הטאם זה נורמלי רגיל לחלוטין<? תודה (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עניתי כי אי אפשר לענות...

ד``ר לי-און גלעד
    05/08/2008

בלי לבדוק. בעקרון התכונות שצריכות לעורר דאגה בנק' חן הן גודל למעלה מ1/2 ס"מ קוטר, גבול לא חד, יותר משני צבעים (לא חום בהיר וחום כהה...), חוסר סימטריה, שינויים בנקודה ודימום. תכונה אחת חריגה אינה עושה שומה לחשודה - צריך צירוף של 2-3 חריגות כדי להתחיל להדאיג... והכי טוב להראות מה שמטריד לרופא עור...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו