מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נמשים מהשמשאבי15/08/2008
שלום ברצוני לדעת האם נמשים חומים שנוצרו מהשמש מסוכנים ויכולים לגרום לסרטן העור ? ובמידה וכן איזה תופעות אני אמור להרגיש על מנת לזהות סרטן עור תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמשים
ד``ר ניר נתנזון15/08/2008נמשים כשלעצמם אינם מסוכנים, אולם מהווים סימן לכך שהעור נפגע מקרינת השמש. במשך הזמן הנזק מצטבר ועלול לגרום לסטן העור.
כאשר כבר מורגשים סימנים של סרטן העור לרוב מדובר על מצב מתקדם מאוד של המחלה שקשה לרפאו.
לכן הדרך הנכונה ביותר היא לפנות לבדיקת רופא עור תקופתית- לפחות פעם בשנה (ואם עורך רגיש לשמש- פעמיים בשנה).
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ורק עוד הבהרה
אבי16/08/2008תודה על התשובה המהירה רק עוד הבהרה אמרת שנמשים בעתיד יכולים לפתח סרטן עור שאלתי היא אם אני מגן על עצמי מהשמש אני עדין חשוף למחלה או שאם אני מגן על עצמי זה לא אומר כלום ובכל מצב הנמשים הקיימים יכולים לפתח משהו תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמשים
ד``ר ניר נתנזון16/08/2008לא כתבתי שנמשים יכולים להפוך לסרטן העור אלא שהם מהווים עדות לחשיפה ממושכת לשמש, שהיא יכולה בעתיד לגרום לסרטן העור.
הגנה מהשמש תפחית את הסיכון ללקות סעתיד בסרטן העור, אולם אין ביכולתה לתקן את הנזק שאולי כבר נגרם.
אולם אין בוכים אל חלב שנשפך- יש לוודא שלא ישפך עוד... לכן פשוט הפחת ככל שניתן את החשיפה לשמש, ע"י שינוי שעות החשיפה, ביגוד מתאים ומסנני קרינה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?