נמשים מהשמש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נמשים מהשמש
    אבי
    15/08/2008

שלום ברצוני לדעת האם נמשים חומים שנוצרו מהשמש מסוכנים ויכולים לגרום לסרטן העור ? ובמידה וכן איזה תופעות אני אמור להרגיש על מנת לזהות סרטן עור תודה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נמשים מהשמש

הוספת תגובה

• נמשים

ד``ר ניר נתנזון
    15/08/2008

נמשים כשלעצמם אינם מסוכנים, אולם מהווים סימן לכך שהעור נפגע מקרינת השמש. במשך הזמן הנזק מצטבר ועלול לגרום לסטן העור.
    כאשר כבר מורגשים סימנים של סרטן העור לרוב מדובר על מצב מתקדם מאוד של המחלה שקשה לרפאו.
    לכן הדרך הנכונה ביותר היא לפנות לבדיקת רופא עור תקופתית- לפחות פעם בשנה (ואם עורך רגיש לשמש- פעמיים בשנה).

בריאות שלמה,
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ורק עוד הבהרה

אבי
    16/08/2008

תודה על התשובה המהירה רק עוד הבהרה אמרת שנמשים בעתיד יכולים לפתח סרטן עור שאלתי היא אם אני מגן על עצמי מהשמש אני עדין חשוף למחלה או שאם אני מגן על עצמי זה לא אומר כלום ובכל מצב הנמשים הקיימים יכולים לפתח משהו תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמשים

ד``ר ניר נתנזון
    16/08/2008

לא כתבתי שנמשים יכולים להפוך לסרטן העור אלא שהם מהווים עדות לחשיפה ממושכת לשמש, שהיא יכולה בעתיד לגרום לסרטן העור.
    הגנה מהשמש תפחית את הסיכון ללקות סעתיד בסרטן העור, אולם אין ביכולתה לתקן את הנזק שאולי כבר נגרם.
    אולם אין בוכים אל חלב שנשפך- יש לוודא שלא ישפך עוד... לכן פשוט הפחת ככל שניתן את החשיפה לשמש, ע"י שינוי שעות החשיפה, ביגוד מתאים ומסנני קרינה.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו