מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףףףףףףריב'קה15/08/2008
שךום! אני בת 16 ורציתי לדעת: יש לי על השד למטה שומה כבר הרבה מאוד זמן. ושמתי לב שמסביב לשומה זאת אומרת ההיקף שלה כאילו ניהיה בצבע לבן-שקוך. זאת אומרת קודם השומה הייתה בצבע של שומה ועכשיו מסביב בהיקף שלה זאת אומרת על השומה יש מין צבע לבן -שקוף! האם זה נורמלי? האם זה לא סרטן? ועוד שאלה: עם משפשפים שומה היא יכולה להפוך לסרטנית? ועוד שאלה: אני ג'ינג'ית ונישרפתי היום חזק מאוד אבל רק בכתפיים. האם זה לא יעשה סרטן??? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושחכתי להוסיף שכשאני נוגעת בשומה אז
סיוןןןן15/08/2008השומה נורא שורפת לי. לא יוצא דם 555 אבל ממש ממש שורף ולוקח זמן עד שזה עובר וככה כל פעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה מסביב לשומה וחיכוך ממושך בשומה
ד``ר ניר נתנזון15/08/2008מה כאן דחוף???? ((-:
ולעניין...
1. התופעה שאת מתארת יכול הלהתאים למצב שנקרא באנגלית halo nevus - כלומר "הילה מסביבלשומה". זוהי מדובר על תופעה תקינה לחלוטין.
אולם מאחר שאי אפשר לבצע אבחנה דרך האינטרנט, פשוט גשי לרופא עור לבדיקה.
2. הרבה אנשים אכון סוברים ששיפשוף או חיכוך ממושך של שומה יכול לגרום לשינוי סרטני. עד כה התיאוריה לא הוכחה- כלומר, לא ידוע על שומה שהפכה למלנומה עקב שיפשוף או חיכוך.
מבחינה ביולוגית, כאשר פוגעים בחלק מסויים מהגוף (למשל שומה) נוצרת דלקת, ולא סרטן. אולם דלקות חוזרות ונשנות (וביחוד דלקות כרוניות) בפצעי עור תוארו כגורמות לסרטן העור (מסוג שאינו מלנומה).
לכן לדעתי פשוט צריך להימנע מחיכוך ממושך של שומות.
ואם שומה ממוקמת במקום הנפגע בקלות או מתחכך ממושכות בבגדים / חזיה / חגורה וכו' יש לשקול לכרות את השומה.
3. כווית שמש ("שריפה") מעלה את הסיכון לפתח את סרטן העור בעתיד.
לכן יש להיזהר מאוד מחשיפה לשמש- ביחוד אצל אנשים הרגישים לשמש כמו ג'ינגי'ם.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך -באמת (:
סיוןןןן15/08/2008אני ממש לעיתים רחוקות נוגעת בשומה,למשל כשאני יוצאת מהאמבטייה אז אני לפעמים נוגעת לבדוק על השומה קיימת חח ועם הכל בסדר. אני נוגעת בה כל יום,אבל משפשפת(זה לא בידיוק שיפשוף אלא אני פשוט מעבירה עליה את האצבע וזהו. ואת זה אני עושה משהו כמו 4 פעמים בשבוע אבל באותה הדקה משהו כמו 3 פעמים). ואז אחרי זה ממש שורף לי אבל אין שינוי בשומה ברוך ה'. 555 האם זה בסדר?? ולגבי זה שנישרפתי ,איך זה יכול ליגרום סרטן עם אני בכלל לא נישרפת? היית י נישרפת כשהיית יקטנה,בוא נגיד ככה-שבכל הילדות שלי נישרפתי אולי 5 פעמים. לא יותר. והיום פשוט במיקרה שחכתי לימרוח קרם הגנה בכפתיים כי הלכתי עם גופיה. אז עם בעתיד אני אמרח קרם הגנה כשאני יוצאת בשמש אז יפחית את הסיכוי לסרטן? כי ככה ביום יום אני הוכלת כשיש שמש רק עם חולצות שמגינות על הצוואר ועל הכתפיים. ועוד שאלה: נראה ככה כי בגלל שנאי ג'ינג'ית אז בכלל אסור לי לצאת לשמש. וזה מעצבן. ועם אני מורחת קרם הגנה של 70 בכמות גדולה האם זה מספיק ל3-4 שעות??? תודה רבה לך(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
סיוןןןן15/08/2008זה שהחזייה נוגעת בשומה במקום שתיארתי לך מקודם זה ניקרא שיפשוף? ועם אני לא רוצה ליכרות אז אולי אני יכולה להדביק פלסטר עלייה? או שאסור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תשובה
ד``ר ניר נתנזון16/08/20081. כן- זה שיפשוף / חיכוך. אולם כאמור לעיל- זה לא מסוכן!
2. כן- מותר להדביק פלסטר.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ד``ר ניר נתנזון16/08/20081. אם שומה הזאת כל כך מציקה לך שאת חייבת, אבלפשוט חייבת, לגעת בה, למשש אותה וכו'- והיא "שורפת" לך- אולי פשוט כדאי לפנות לרופא עור שיסיר אותה? כך לא תהיה לך אפשרות "להתעסק" איתה.
בכל מקרה, לא נראה לי שאת גורמת לעצמך נזק - רק אי נוחות.
2. כל חשיפה לשמש, ללא קשר ל"שריפה" (או בשמה המקצועי: כווית שמש) מעלה את הסיכון לפתח סרטן העור.
כווית שמש היא מדד לחשיפה מוגזמת (מבחינת העור שלך) לשמש, אולם גם חשיפה קצרה גורמת לנזק כלשהו (זה פשוט עניין של סטטיסטיקה: ככל שנחשפים יותר זמן יש יותר סיכוי לנזק).
3. אף אחד לא אמר שאסור לך לצאת לשמש.הרי זה לא מעשי במדינה שלנו- אין כל כוונה להכניס את כל האוכלוסיה למערה חשוכה ולסגור את הדלת...
כל הכוונה היא להפחית עד למינימום הסביר את החשיפה- כל עוד זה תלוי בך: למשל, לא ללכת לים או לבריכה דווקא בשעה 12:00 בצהריים, אלא לפני 10:00 או אחרי 16:00. ואז, ללבוש ביגוד מגן (יש היום בגדים מיוחדים שמגינים מפני קרינת השמש- ניתן למצוא אותם בחנויות של ביגוד למטיילים ובחנויות של בגדי גלישה) ולהשתמש במסנן קרינה ("קרם הגנה").
4. לרוב האנשים מספיק בהחלט מסנן קרינה עם מקדם של 30.
מומלץ למרוח את הקרם חצי שעה לפני החשיפה לשמש ולחדש את המריחה כל שעתיים ולאחר כל מגע עם מים (שחיה, הזעה מרובה).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?