שלום...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום...
    שי
    16/08/2008

שלום רציתי לדעת אם ריביו שומות זה יכול להיות רמז לסרטן... יש לי הרבה מאוד נקודות חן (70+) חלקם שחורות חומות חום בהיר מאוד כל מיני תמיד הייתי עם הרבה נקודות חן אבל בזמן האחרון זה נהיה יותר ויותר היה לי פעם בסביבות 5 נקודות חן במצוואר עכשיו זה 12 + זה מרמז למשו צריך מקום לדאגה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום...

הוספת תגובה

• ריבוי שומות

ד``ר ניר נתנזון
    16/08/2008

ריבוי שומות (מעל 20 שומות בכל הגוף) הוא גורם הסיכון החשוב והמשמעותי ביותר לסרטן העור המסוכן- מלנומה.
    כלומר- התופעה אינה מעידה בהכרח על קיום סרטן זה כבר עתה, אלא מעלה סטטיסטית את הסיכון להתפתחותו בעתיד כלשהו.
    ההערכה המקובלת הינה סיכון של פי 10 משאר האוכלוסיה.
    בדיוק לשם כך קיימת שיטת מיפוי השומות, שמטרתה לעזור לרופא לגלות מוקדם ככל שניתן את התפתחות המלנומה אצל אנשים מרובי שומות.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

שי
    16/08/2008

באיזה גילאים יש תסרטן הזה? או שאין גילאים ושזה יכול לתקוף כל אחד? אני בן 15

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר ניר נתנזון
    16/08/2008

מלנומה יכולה להופיע בכל גיל, אולם יותר שכיחה מעל גיל 40.
    לאור ריבוי השומות שלך עליך להיבדק לפחות פעמיים בשנה כבר מעתה.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שי
    16/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו