MELANOMA IN SITU

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• MELANOMA IN SITU
    אריה
    17/08/2008

אני מבין שהפורם פעיל. שאלתי . בתי בת43 חולת סרטן ללא גרורות לפני שנתיים עברה 2 ניתוחים לכריתה חלקית של השד . לפני כשנה עברה 2 נתוחים לכריתת 2 בלוטות התריס . לפני כחודשיים עברה נתוח ע"י פלסטיקאי לכריתת נגע עורי בסנטר כששולי הכריתה הצדדיים 2 מ"מ . בבדיקה הפתלוגית נקבע כי מדובר ב MELANOMA IN SITU האונקולוגית ממליצה על פי ההמלצות הבין לאומיות לעשות נתוח נוסף כדי להגיע לשוליים של 5 מ"מ לבתי נגמרו כוחות הנפש ולא רוצה לעבור נתוח נוסף ( גם אני במצבה הייתי מסרב ) . מה הסיכונים אם לא מבוצע נתוח נוסף בסנטר . אריה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    MELANOMA IN SITU

הוספת תגובה

• melanoma in situ

ד``ר ניר נתנזון
    17/08/2008

בעבר היה מקובל לבצע ניתוח שהגיע לגבולות של 1 ס"מ.
    כיום מסתפקים ב- 5 מ"מ. הסיכון הוא סטטיסטי - ככל שהשוליים צרים יותר קיים יותר סיכון שלא כל הנגע הוצא בשלמות, ואז עלולה להיות חזרה או התפשטות של המלנומה.
    מאחר שלצערנו למלנומה גרורתית אין טיפול יעיל, קיימת חשיבות עליונה להבטיח שהגידול הוצא בשלמות.
    לכן, ועל אף שאני מבין את ביתך ואותך- לא נותר לנו כרופאים אלא להמליץ לבצע ניתוח זה.
    כמו כן קיימת חשיבות לבדיקות עור תכופות- לפחות פעם ב-3 חודשים (בשנתיים הראשונות) ע"י רופא עור המתמחה באיתור סרטני העור.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו