שומות בעור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומות בעור
    יואב
    27/12/2008

שלום, שמי יואב, בן 22. גוון עורי חום בהיר. יש בגופי המון נק' חן קטנות, ו-4-5 גדולות (בגודל 1 ס"מ +-). אני חושש מאוד מנק' החן הגדולות, מכיוון שאחת מהן הופיעה לפני כשנתיים. אני מקפיד להיבדק פעם בשנה אצל רופא עור ובפעם האחרונה נאמר לי שהכל בסדר, אך כולנו יודעים שטעויות באבחון קורות ואנשים משלמים על כך בחייהם. . היכן ניתן לבצע בדיקה מקיפה של שומות באיזור רחובות (בי"ח קפלן?)? האם הבדיקות מצריכות לקיחת ביופסיה? אשמח לעזרתכם, יואב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומות בעור

הוספת תגובה

• שומות מרובות

ד``ר ניר נתנזון
    31/12/2008

שלום יואב
    לפי תיאורך, אתה לוקה ב-dysplastic nevus syndrome: זהו תסמין (סינדרום) המצביע על סיכון גבוה במיוחד ללקות בעתיד בסרטן העור מסוג מלנומה ממאירה.

כפי שציינת, הדיוק האבחנתי של רופא עור בבדיקה בעין הינו 60-70% בלבד.
    כמו כן, הסימן החשוב ביותר שיכול להעיד על התפתחות סרטן העור הינו שינוי בשומות הקיימות או הופעת נגעים חדשים.
    בשיטת הבדיקה הנוכחית (במסגרת קופות החולים), כל ביקור שלך אצל רופא עור הוא "ביקור ראשון"- אין כל דרך לזכור כיצד נראה העור שלך בביקור הקודם.
    התוצאה- מצד אחד, לא כל המלנומות מתגלות בזמן, ומצד שני- ביופסיות מרובות ומיותרות של שומות תקינות.

הבדיקה המהימנה ביותר לאנשים במצבך היא מיפוי שומות: כל שומה נבדקת ע"י מכשיר אופטי הנקרא דרמוסקופ, וכל הגוף מצולם באיכות גבוהה מכל עבריו במטרה לעקוב באורח אובייקטיבי לאורך זמן ולגלות שינויים בשומות הקיימות או הופעת נגעי עור חדשים.
    כך ניתן לגלות מלנומות בשלב מוקדם יותר, המאפשר לרוב ריפוי מלא
    .יתרון נוסף של השיטה הינו הפחתה משמעותית של הצורך בביופסיות מרובות.

בדיקה זו מבוצעת ע"י הח"מ רק ב"הרצליה מדיקל סנטר"
    בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו