נשרפתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשרפתי
    דודי
    08/01/2009

שלום רב אני נמצא באוסטרליה אתמול נשרפתי מהשמש וממש שורף לי בגב... אני גולש ואני נוהג לשים תמיד קרם הגנה וחולצה ולא להיות יותר מידי בשמש בלי הגנה. אולם אתמול היה יום מעונן אבל כנראה בגלל שהקרינה פה חזקה בכל זאת נשרפי.. רציתי לשאול האם יכול להיות שיש לי סרטן עור עכשיו?? ומה אני עושה כדיי לזהות דברים חשודים? האם שריפה אחת מהשמש יכולה להדביק אותך במחלה או שצריך מספר פעמים? מה המדד אני דיי לחוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשרפתי

הוספת תגובה

• יש לציין

דודי
    08/01/2009

שהגוון עור שלי הוא לבן ויש לי פה ושם נקודות חן שטוחות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כווית שמש

ד``ר ניר נתנזון
    09/01/2009

כל כווית שמש מעלה את הסיכון ללקות בסרטן העור, אולם לא מדובר על השפעה מיידית אלא מצטברת לאורך זמן (חודשים עד שנים).
    בסרטן העור לא נדבקים (לא מדובר בחחידק או וירוס אלא חולים כאשר אחד מתאי העור (המלנוציטים) הופך לסרטני- בין השאר עקב השפעת קרינת השמש.
    אין טעם כעת לבכות על חלב שנשפך- פשוט יש להקפיד ולהיבדק פעמיים בשנה ע"י רופא עור.

אם יש לך שומות (נקודות חן) מרובות (מעל 20) כדאי לך לשקול לבצע מיפוי שומות.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו