מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לדוקטור נתנזוןלירן11/01/2009
אני בעלת עור בהיר, שיער בהיר, מנומשת ומרובת נקודות חן ושומות. חלקן שטחיות, חלקן לא. ויש לי אחת בצבע אדום מולדת. (לאבי יש גם כן אותה אחת, באותו מיקום בבטן בדיוק כמו שלי) מזה אומר? הלכתי לפניי שנה בערך לרופא עור שנמצא קרוב לביתי, והוא העיף מבט חטוף על הנקודות ואמר שאין צורך לדאוג.... הן לא מסוכנות אך אני לא בדיוק סומכת על מבט חטוף.... שכן לא נעשה שימוש בשום מכשיר, ובשום התעמקות. וגם הוא לא בדק כל איזור בגופי.... יש לי 5 שאלות, אודה לך מעומק הלב אם תתייחס לכל שאלה ותענה על כולן באופן הכי מדויק והכי מוסבר שיש, כי הנושא הזה מאוד מדאיג אותי לאחרונה.. וכדיי שלא אצטרך לשאול שוב ושוב אני מבקשת שתיתן הסבר הכי מדויק והכי מפורט שיכול על כל שאלה. 1.האם אתה מכיר מרפאה עם רופא טוב, שמשתמש בדרמוסקופ, קרוב לאיזור נתיבות, באר שבע? ואם לא, אז מהי המרפאה בעלת אמצעים אלו הכי קרובה לאיזור זה? 2. האם אתה הרופא היחידי שמשתמש במיפוי שומות דיגיטלי? ואם לא, אילו עוד רופאים ובאילו מרפאות? 3. האם יש דרך להסיר שומות, ולשלוח אותן לביופסיה, שלא על ידיי חיתוך העור, ועשיית תפרים? אלא על ידיי לייזר, או חמצן או כל דרך אחרת שלא קשורה לחיתוך? 4. כמה בערך עולה טיפול כזה, האם כל נקודת חן שאני שולחת לביופסיה עולה לי יותר? איך זה הולך בדיוק? 5. האם נקודות שטחיות על העור, שלא קיבלו "גיבנת" אך שהן בעלות גבולות משוננים ובלתי מוגדרים מצריכות בדיקה גם כן? ואם כן, האם ניתן להסירן? תודה רבה מקווה לתשובה בהקדם האפשרי. לינוי. (דרך אגב שמעתי עלייך הרבה המלצות והבנתי שאתה בין המומחים שיש בתחום, כל הכבוד, המשך בעבודתך הטובה! )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזכרתי במשהו....
לירן11/01/2009רק עכשיו קראתי שאתה היחיד שעורך מיפוי שומות דיגיטלי.... אני בת 17 וכמה חודשים ורציתי לדעת אם זה יהיה אפשרי שאבוא למרפאה לבד? בלי ליווי מבוגר? ועוד משהו, האם במרפאה שלך מתבצעת רק בדיקה שעלותה 750 ש"ח בלי הטיפול להסרת שומות עצמו? האם ידרשו לי כמה ביקורים במרפאה כדיי להגיע לתוצאות הסופיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי שומות
ד``ר ניר נתנזון11/01/2009שלום לינוי
במרפאתי איני מסיר שומות אלא רק מאבחן האם יש צורך בהסרה.
ביקור אחד (עליו יש לחזור פעם בשנה) מאפשר בדיקה של כל השומות ע"י דרמוסקופ וצילום כל גופי (שמאפשר מעקב אחר שינויים בשומות).
אם נדרשת הסרה כירורגית- ניתן לבצע זאת במסגרת קופות החולים (או, אם תבחרי, במסגרת רפואה פרטית).
ניתן להגיע לבדיקה לבד - היא אינה כרורכה בניתוח כלשהו ואינה פולשנית (אך אני כן ממליץ להביא איתך חברה / אמא מאחר ומדובר בצילום די חושפני...).
עלות הבדיקה המלאה הינה 1,500 ש"ח מאחר והצילום אורך זמן רב (סה"כ משך הבדיקה- עד שעה).
הבדיקה הקצרה יותר (חצי שעה) כוללת בדיקה דרמוסקופית של כל השומות ללא צילום.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות אבל....
לירן12/01/2009עדיין לא ענית לי על כמה שאלות חשובות -האם אתה מכיר מרפאה עם רופא טוב, שמשתמש בדרמוסקופ, קרוב לאיזור נתיבות, באר שבע? ואם לא, אז מהי המרפאה בעלת אמצעים אלו הכי קרובה לאיזור זה? - האם יש דרך להסיר שומות, ולשלוח אותן לביופסיה, שלא על ידיי חיתוך העור, ועשיית תפרים? אלא על ידיי לייזר, או חמצן או כל דרך אחרת שלא קשורה לחיתוך? אם כן, האם דרך הורדת השומות הזאת יעילה כמו חיתוך העור? 4. כמה בערך עולה טיפול כזה, (הורדת השומות, לא הבדיקה עצמה) האם כל נקודת חן שאני שולחת לביופסיה עולה לי יותר? איך זה הולך בדיוק? 5. האם נקודות שטחיות על העור, שלא קיבלו "גיבנת" אך שהן בעלות גבולות משוננים ובלתי מוגדרים מצריכות בדיקה גם כן? ואם כן, האם ניתן להסירן? האם יש צורך לדאוג מנקודות חן ממש זעירות ושטחיות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד``ר ניר נתנזון13/01/20091. איני יכול מבחינה אתית להמליץ על רופא מסויים.
2. לא! כל נגי המוסר מהעור חיב חעבור בדיקה פתולוגית. רק הסרה ע"י סכיןימאפשרת זאת.
3. הסרת שומות מבחינה רפואית אינה עולה לך כלל- זהו שירות הכלול בסל הבריאות ומבוצע בכל קופות החולים.
להסרת שומות מבחינה אסתטית קיימת עלות המשתנה בין הרופאים השונים (רופאי עור וכירורגים פלסטים).
4. כל שומה, ללא קשר לגודלה, ציבעה וניפחה, מחייבת בדיקה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות!
לירן13/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?