keratoacanthoma

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• keratoacanthoma
    תוהה
    20/01/2009

שלום צמח לי על הזרוע נגע כואב מאד .הרגשתי כאילו מסמר תקוע בי. נשלחתי לנתוח להוצאת הנגע שנחשד כ Squamous Cell Carcinoma , תוצאת הבדיקה הפתולוגית keratoacanthoma האם תוכלו להסביר לי איזה סוג של גדול זה? הסבר יתקבל בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    keratoacanthoma

הוספת תגובה

• קרטואקנטומה

ד``ר לי-און גלעד
    21/01/2009

זהו גידול השייך למגוון הגידולים ממשפחת ה- Squamous Cell Carcinoma אך נחשב יותר שפיר. הוא מופיע וגודל מאוד מהר ובחלק גדול מהמקרים יכול גם לעבור תהליך ספונטני של התכווצות והעלמות. האבחון הוא על סמך הקליניקה ובפתולוגיה - אפשרי רק כאשר מוציאים את הנגע בשלמותו. בהחלט תיתכן SCC ממארת שתתנהג כמו קרטואקנטומה ולכן למרות הטבע השפיר המשוער של הגידול נהוג לבצע כריתה שלמה ורחבה שלו כי אחרת הוא עלול לחזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תוהה
    21/01/2009

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו