בדיקה בדרמוסקופ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקה בדרמוסקופ
    אורן
    28/01/2009

שלום, אני בן 30 ויש לי די הרבה נקודות חן, וכמה מהן אף גדלות עם הזמן. גוון עורי אינו שחום אך אי אפשר לומר שאני ממש לבן. אני נמצא במעקב שנתי מגיל 24 בערך. מספר שאלות, אם כן, האם לבקש להיבדק באמצעות דרמוסקופ, או להמשיך להיבדק בעזרת העיניים בלבד. האם בודקים באמצעות הדרמוסקופ את כל נקודות החן או רק נקודות חשודות? מה משך הבדיקה והאם נדרש לקבוע תור מיוחד, או שפשוט להסתפק בלקבוע תור רגיל (לרופא עור שמשתמש בדרמוסקופ).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה בדרמוסקופ

הוספת תגובה

• בדיקה בדרמוסקופ

ד``ר ניר נתנזון
    29/01/2009

1. ריבוי שומות מהווה גורם סיכון משמעותי (פי 10 ביחס לשאר האוכלוסיה) להופעת מלנומה. לכן הבדיקה היעילה ביותר הינה מיפוי שומות- בה גם נבדקות כל השומות ע"י דרמוסקופ וגם מתבצע צילום כל גופי, שמטרתו לשהות שינויים בשומות לאורך זמן.
    בדיקה "בעיניים בלבד" של שומות מדוייקת רק ב-60-70% בגילוי מלנומה, בעוד שבדיקה ע"י דרמוסקופ ע"י רופא מיומן בכך מעלה את הדיוק לכדי 90%.

2. אני בודק את כל השומות ע"י דרמוסקופ. שהרי כל ה"חוכמה" היא לגלות מלנומה בשומות שהעין אינה חושדת בהם שהן מלנומות... לבדוק רק את השומות החשודות זה כמו לחפש את המטבע מתחת לפנס.

3. משך הבדיקה נגזר מכמות השומות, מיומנות הרופא, כמות החולים מחוץ לדלת ועוד משתנים...
    תשובה לשאלה זו תתברר בשיחה בינך לבין הרופא שלך- לכל רופא המדיניות שלו.

לצערי, מאחר שמערכת הבריאות הציבורית בארץ מעודדת ככלל הספק (כמות) על פני איכות, הרבה רופאים לא משתמשים בדרמוסקופ באורח שגרתי ורובם גם לא בודקים את כל השומות.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אורן
    29/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו