מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא סומכת על הרופאלירן02/02/2009
שלום ד"ר נתנזון.... לא מזמן התחלתי לקרוא הרבה מאמרים על התופעה של נקודות החן.. והגעתי לפורום שלך אני בעלת עור בהיר, ויש לי יחסית הרבה נקודות חן שטוחות, ולא שטוחות על הפנים ועל הגוף.. יש לי נקודת חן אחת בלחי, שתמיד הייתה שטוחה אבל יום אחד שמתי לב שהיא קיבלה מעין גיבנת כזאת.... ויצאה כלפיי חוץ.... נכנסתי לחרדה מכל המאמרים והמחקרים שקראתי.... עוד יותר הלחיץ אותי שבבדיקה על ידיי העין בלבד מקבלים רק 60 אחוז או 70 אחוז.... וזה לא אמין לחלוטין.... הלכתי לרופא עור כדיי לבדוק את כל הנקודות חן שיש לי, היו הרבה אנשים בחוץ והייתה לי תחושה שהרופא מחפף.... אותה תחושה הייתה לי כשהלכתי להיבדק אצל הרופא עור לפניי שנה.... הסברתי לרופא שיש לי נקודות חן שאני רוצה לבדוק, והוא העביר בדיקה עם העין לא ממש מעמיקה.. סתם ברפרוף כזה על כל נקודה שהראיתי לו, ויש לי יחסית הרבה נקודות.... כפי שציינתי קודם לא יכולתי לחשוב על כל המקומות שיש לי בהן נקודות חן, והראיתי רק מקומות מסויימים.... רק אחריי זה בבית נזכרתי בעוד כמה שהרופא לא בדק.... הרופא אמר שהכל בסדר ואין שומדבר מחשיד, למרות שאמרתי שהנקודה על הלחי השתנתה, וגדלה קצת.. והייתה עוד אחת שהייתה שטוחה אבל בעלת גבול מוזר ולא מוגדר..... לא סימטרית..... ביקשתי ממנו שיבדוק אותי בדרמוסקופ, והוא אמר שהוא לא משתמש בו, ושאני צריכה להאמין לו כי הוא כבר הרבה שנים במקצוע הזה והוא יודע על מה הוא מדבר..... הוא אמר שהוא יכול לשלוח אותי לבדיקה שעולה 2000 שקל, (אצלך) אבל זה ממש מיותר.. ולא הכרחי אני עדיין בלחץ, ויצאתי בתחושה לא משו מהרופא.... אני בכל זאת רוצה בדיקה על ידיי דרמוסקופ, והמרפאה שקרובה לביתי לא משתמשת בו.... הייתי רוצה לדעת על מרפאות שכן משתמשות בדרמוסקופ בבקשה אם תוכל.. זה ממש חשוב לי.... באיזור הדרום. מכיוון שהמרפאה שלך רחוקה לי מדיי.... תודה. ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סומכת על הרופא
ד``ר ניר נתנזון03/02/2009לצערי עדיין יש רופאים שחושבים שכל הידע נמצא אצלם ואינם פתוחים לקבל שיטות חדשניות יותר שהוכיחו את עצמן בעולם כולו.
לא ידוע לי לצערי על מרפאה שמשתמשת באופן קבוע בדרמוסקופ. ובוודאי לא על מרפאה העוסקת במיפוי שומות- בדיקה שלפי תיאורך את בהחלט עונה על הקריטריונים המקובלים לביצועה (ריבוי שומות, חלקן מוזרות למראה).
עלות הבדיקה אגב הינה 1,500 ש"ח וביטוחים פרטיים מחזירים 80% מעלותה- כך שהעלות הינה 300 ש"ח בלבד לאחר ההחזר.
יש לי לא מעט מטופלים מאיזור הדרום (כולל הערבה ואילת) - וכדאי לך לשקול להגיע אחת לשנה לבדיקה כזו.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?