מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצאי מלנומהחנן05/02/2009
שלום . נמצא אצלי בבדיקת קטע עור כי זה מלנומה העומק היה BRESLOE 0.7MM CLARK 3 malignant melanoma, nos אודה לך באם תוכל לפרט קצת יותר לגבי הממצאים והסיכון . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ct
ערן19/10/2012שלום , לי אבחנו גידול 0.5 ממ ושולחים אותי בכל זאת ל ct , מדוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלנומה בעובי 0.75 מ"מ
ד``ר לי-און גלעד05/02/2009שלום מרים,
אני מבין את החרדה שלך אבל בסה"כ, למרות החרדה שבידיעה כי נמצאה אצלך מלנומה - פרטי הממצא הם דווקא מעודדים. עובי מלנומה של עד 0.75 מ"מ (נחשב Breslow 1) קשור עם שיעור השרידה הגבוה ביותר בקרב חולי מלנומה - למעלה מ- 95% מחלימים פשוט ע"י כריתה שלמה של הגידול עם שוליים של 1 ס"מ. אין צורך בחולים אלה בבירור נוסף (CT, מיפוי וכיוב') ומסתפקים במעקב קליני. הממצא מעיד על סיכון מוגבר למחלה בחולה ובבני משפחתו מדרגה ראשונה בעיקר (בדרגה שניה הרבה פחות). הנתון השני - קלארק 3 הוא פחות משמעותי מבחינת האינדיקציה של הפרוגנוזה אם כי הוא מעט יותר חמור. מכל מקום מוסכם שלדרגת הברסלאו המשמעות הפרוגנוסטית הגדולה ביותר.
בעתיד תצטרכי לפחות בשנתיים הקרובות להבדק 3-4 פעמים בשנה בדיקהיסודית ובהמשך בתדירות של פעמיים ופעם בשנה. עלייך להקפיד מאוד על כללי זהירות בשמש ובסה"כ זה הכל!
אם לקבל בשורה כזו - עדיף כמו שאת קיבלת ...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלנומה
חנן06/02/2009ד"ר . תודה לתשובתך המהרה . מאחר ואני מאוד מודאגת האםם בכל זאת כדאי לבצע בדיקות נוספות על מנת שאהיה שקטה יותר כי הנקודה שהוסרה הייתה אצלי כבר הרבה מאוד שנים ואיך אדע שהיא לא חדרה עמוק יותר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלנומה וחרדה
ד``ר לי-און גלעד07/02/2009אין ספק שהידיעה שנק' חן הייתה מלנומה גורמת לחרדה רבה כך שניתן להבין את השאלה. יחד עם זאת הסטטיסטיקה מוכיחה שביצוע בדיקות הדמייה אינו יותר יעיל מבדיקה ע"י רופא מיומן בחולים בהם המלנומה התגלתה בעובי כמו אצלך. את יכולה וצריכה לפנות לאונקולוג אבל הסיכוי שיימצא משהו נוסף קלוש ביותר ולכן אין הצדקה לבדיקות נוספות. צריך לקחת בחשבון שבדרך לבדיקה את עלולה להפגע ממכונית בזמן חציית הכביש באותה סבירות שאת עלולה לגלות גרורה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?