מלנומה בגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלנומה בגב
    א.
    11/02/2009

שלום רב, בפתולוגיה של נק' חן שהוסרה מהגב העליון נמצאה- malignant melanoma with spitzoid features clarck level 3 berslow 0.62mm marked pigment melanin and marked lymphocytic reaction pategoid spread is present mititic figures also seen ki-67 positive in about 50% of spindl melanocytes hmb-45 is strongly positive the lesion is totally excised perifollicular pseudoinvasion (deeper than breslow) כמובן שרמת החרדה שלי גבוהה מאד. בינתיים הופנתי למיפוי עצמות וCTת ואני צריכה לקבל תשובה אם תבוצע הרחבת כריתה או הרחבת כריתה בשילוב הרחקת בלוטת הזקיף. האם הרחקת בלוטת זקיף נעשית בהרדמה מלאה? האם יש סיכון גבוה להתפשטות המלנומה? כמה מדאיגים הממצאים הנ"ל? אציין כי אני בת 30, ובריאה לחלוטין- ולצערי, משופעת בנמשים (: תודה מראש על ההתייחסות, אני המודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלנומה בגב

הוספת תגובה

• מלנומה בגב

ד``ר ניר נתנזון
    11/02/2009

לפי הנתונים שציינת סיכויי ההחלמה שלך גבוהים מאוד וסיכויי חזרת המחלה קטנים.
    לרוב מבצעים כריתת בלוטת הזקיף רק מעומק של 0.7 מ"מ, אולם ניתן כמובן לבצע זאת גם אם העומק קטן יותר.
    לגבי ההרדמה יש להתיעץ עם המנתח- לעיתים ניתן לבצע הרדמה איזורית או מקומית.

מה שחשוב לזכור (לאחר ביצוע הרחבת הריתה) הוא להיות במעקב איכותי תכוף על מנת לגלות בהקדם מלנומה נוספת, אם תהיה- מאחר ואת מרובת נמשים (האם גם שומות?) והיתה לך מלנומה, הרי שקיים סיכון לא מבוטל להופעת מלנומה נוספת.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו