שומה בגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומה בגב
    דוד
    14/02/2009

שלום רב, באירוע שקרה לפני כ7-8 שנים, השתזפתי ונשרפתי בכל חלקי גופי, ומייד שמתי לב שהתפתחה שומה גדולה על הגב שלי (השומה חשודה לפי גודלה וצורתה. ואף יש לה קצת "שחור" באמצע החום) . בגלל גילי הצעיר, לא דאגתי יותר מדי. אבל בזמן האחרון אני מתחיל לחשוב שאולי בכל זאת כדאי ולהיבדק. האם העובדה שבמשך 7-8 לא קרה כלום מבטיחה שהמקרה לא מסוכן (או לפחות שסביר להניח שהוא לא מסוכן)? ושאלה נוספת, האם בתור חייל בחובה אני זכאי להיבדק ע"י רופא עור? לדעתי הצבא יספק לי אך ורק בדיקה לא מקצועית של חייל בחיל הרפואה. כיצד אני יכול לקבל חוות דעת של רופא עור מומחה, במחיר סביר או בחינם? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומה בגב

הוספת תגובה

• בדיקת שומה בצבא

ד``ר לי-און גלעד
    14/02/2009

קודם כל חשוב לבדוק כל נק' חן לפחות פעם אחת ולשמוע אם יש סכנה או לא, אם צריך מעקב וכל כמה זמן. להכניס את הראש עמוק בחול לא עוזר לאף אחד..
    שנית, בצבא עובדים רופאי עור מהשורה הראשונה. הם רופאים מבתי החולים ומן הקהילה שעושים מרפאות במסגרת המילואים. כולם מסורים וחשוב להם לבדוק, לאבחן ולטפל בחיילים כאילו הם הילדים האישיים שלהם ולא סתם נודניקים. אתה בהחלט זכאי וצריך לבקש מרופא היחידה שלך הפניה למרפאת העור (יש כאלה מרכזיות בחיפה, בצריפין ובבאר שבע ויש בסיסים מרכזיים שאליהם מגיעים רופאי עור במיוחד) כדי להבדק, ורצוי בהקדם.
    אין כל דרך לאשר לך על סמך מה שכתבת להתעלם מן הצורך להבדק.
    (אגב, גם אני עושה מילואים בצריפין פעם בשבועיים...)
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו