מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשים חרדיותמיכל15/02/2009
האם זה נכון שבציבור החרדי אחוז החולים בסרטן העור שואף לאפס?למרות שחלקם מלאים בנקודות חן?האם נתקלת בחולים מהציבור החרדי שחולים במלנומות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומות בחרדים
ד``ר לי-און גלעד15/02/2009נתקלתי בלא מעט מלנומות אצל חרדים ולצערי ברובם הן היו בשלבים מתקדמים עמוקות וקטלניות. יחד עם זה סטטיסטית בוצע מחקר שהראה ששיעור סרטן העור בחרדים נמוך בהרבה מהצפוי באוכלוסיה מקבילה מבחינת גילאים ובארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך זה מסתדר עם הסטטסטיקה של ד"ר
מיכל16/02/2009ניר? שטוען שריבוי שומות מביא את הסיכוי הגבוה למלנומה ולא החשיפה לשמש,הרי גם לחרדים יש קיבוי שומות ונקודות,אז איך הסיכוי למחלה נמוך אצל החרדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם ריבוי שומות וגם שמש קשורים
ד``ר לי-און גלעד17/02/2009ד"ר נתנזון ואני איננו חלוקים. הסיכון עולה עם ריבוי שומות ועליה בחשיפה לשמש באופן בלתי תלוי. אלה שני גורמי סיכון המעלים את הסיכון לאותה מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי שומות ללא חשיפה לשמש
מיכל17/02/2009שלום ד"ר,שאלתי היא האם אני כאישה חרדית שיש לי ריבוי שומות ונבדקת אחת לחצי שנה,אך לא חשופה לשמש כלל,גם ברמת סיכון גבוהה.ז"א,האם רק ריבוי שומות מגדיל את הסיכוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי שומות
ד``ר ניר נתנזון18/02/2009בהחלט כן- כפי שד"ר גלעד כתב, כל אחד מגורמי הסיכון מעלה בפני עצמו את הסיכון.
ריבוי שומות לבד מעלה את הסיכוי (סטטיסטית) פי 10 ביחס לאוכלוסיה שאינה מרובת שומות.
חשיפה לשמש (שאינה קיימת אצלך) מעלה את הסיכון עוד יותר.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדין לא ענית לי
מיכל18/02/2009איך בציבור החרדי לפי המחקר הישראלי המחלה שואפת לאפס? וזה נאמר לי ע"י מנהל מחלקה כירוגית פלסטית באחד מבתי החולים בצפון? הרי גם יש חרדים עם ריבוי שומות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בטוח שזה נכון
ד``ר לי-און גלעד21/02/2009הטענה הזו נראית לי שנאחזת יותר במיתוס מאשר במחקר אוטנטי. אין ספק ששכיחות המלנומה בחרדים נמוכה יותר מאשר באוכלוסיה הכללית (זה הוכח במחקר שנעשה בארץ לפני די הרבה שנים) אבל אין שם ספק שאינה שואפת לאפס. אני לא יכול לתת לך מדגם סטטיסטי, אבל רק מהפרקטיקה שלי (כ- 30% חולים חרדים) בירושלים מספר האבחונים של מלנומה בקרב חרדים אינו מבוטל כלל וכלל וכמו שכבר כתבתי במדגם הקטן שלי כל המקרים היו מקרים מתקדמים וקשים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעור המלנומה אצל חרדים
ד``ר ניר נתנזון21/02/2009שיעור המלנומה אינו שואף לאפס.
למיטב ידיעתי המחקר היחיד שנעשה (וכלל את השנים 1970 עד 1982 בלבד) מצא שיעור מופחת מעט של מלנומה אצל גברים חרדים אך לא אצל נשים חרדיות. בכל מקרה לא היה מדובר על שיעור קרוב לאפס.
חשוב לציין כי משנת 1982 ועד היום היתה עליה בכלל הציבור היהודי - ישראלי של פי 3 (!) בשיעור המלנומה. אני מניח שעליה דומה היתה גם בציבור החרדי- אם כי לא נעשה למיטב ידיעתי אף מחקר מדעי עדכני בנושא.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדר גלעד החילוני
טובה16/03/2009דר גלעד הנאור. החרדים הגברים סתם מוזנחים???? איזה מן אמירה פנטית ולא יפה של רופא חילוני.... יש גם חילונים מוזנחים. זו אמירה לא יאה.אנא התייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, לא התכוונתי שיצא ככה
ד``ר לי-און גלעד16/03/2009שלום טובה,
תודה על ההערה שלך.
בעקבות תגובתך קראתי שוב את ההתייחסויות שלי והבנתי את הרושם שהן יוצרות. לא התכוונתי ואני מתנצל בפני כל מי שנפגע. לא הייתה לי כל כוונה להכליל בצורה כזו. בוודאי שיש גם חילונים לא מעטים מוזנחים ולא מודעים ומצד שני חרדים שמשקיעים בעצמם ובבריאותם.
לצערי, הניסיון שלי חשף אותי למקרים שבהם חוסר המודעות (והפרשנות שלי לסיבות לחוסר המודעות הזו היא לא מדעית וקרוב לוודאיי מוטה) וביישנות/צניעות הביאו לכך שהפניה לרופא הייתה כאשר הגידולים כבר היו עמוקים וגדולים והרבה יותר מסוכנים (ואכן כמחצית מהחולים הללו הם לצערי כבר שוכני עפר!). הרושם החזק שנוצר אצלי כתוצאה מכך הוא שגרם להתייחסות המפלה והלא מאוזנת.
שוב תודה שהפנית את תשומת ליבי לאיך שהדברים נראים. ברשותך לקחתי לי את החירות לתקן את מה שכתבתי כדי למנוע את הפגיעה ולו למראית עין.
ד"ר גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?