טיפול הזוי בסרטן עור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול הזוי בסרטן עור
    נונה
    17/02/2009

ידיד מאוד קרוב אליי לוקה בסרטן העור. המחלה באה לידי ביטוי בכך שנוצר גידול לא ממאיר סמוך לעמוד השידרה. את הטיפולים הריאשונים למחלה ידידי העדיף לקבל בצרפת. הוא אישית מאוד היה מרוצה מטיפולם בו. ההחלטה שידידי קיבל על עצמו היא לא להוציא את הגידול עקב כך שרוב האחוזים להצלחת הניתוח הם מאוד נמוכים, והתוצאה עלולה להיות נכות ואף מוות. כרגע בישראל הוא נמצא בטיפול רגיל,כלומר מעקב אחריי הגידול,כדורים מסויימים וזריקות. הבעיה היא התופעות לוואי שנוצרו עקב המחלה. צצו המון כתמים אדמדמים וחומים על העור באיזור הגב בעיקר. חלק מהכתמים גם צצו על הפנים מה שגורם לו להמון תיסכול בגלל שכתמים אלו לא ניתן להעלים אפילו במיי קאפ,משום שהם מתקלפים. הרופאים בישראל אמרו לו שזה תופעות לוואי רגילות לחולי סרטן והפיתרון היחיד להעלמתם או לפחות לטישטושם הוא להיחשף יותר לשמש,משום שהשמש נותנת גם ויטמינים בריאים לעור. עד כאן הם צודקים, העיניין הוא שעד לפניי מספר שבועות היה חורף והשמש היתה מאוד חלשה,ולמרות שניחשף לשמש החלשה לא היה שינוי. חשוב גם להגיד שהוא עובד במשרה מלאה מתשע בבוקר עד הערב כך שגם אין ביכולתו את הזמן הנדרש להיחשף. ופה בא הקטע ההזוי. הרופאים בישראל וגם הרופאים בצרפת (הוא מתכתב עם הרופאים מצרפת במיילים) המליצו לו על מיטת שיזוף. הרופאים של 2 הארצות אמרו שאין סיכון כל שהוא שהקרינה של מיטת השיזוף תגרום חס וחלילה לגידול להיות ממאיר, ושבאפשרותו לעשות עד 18 טיפולים (שלפי דעתי זה המון, אפילו בן אדם בריא שרוצה להשתזף לא זקוק לכמות כזאת של טיפולים ואני מדברת מניסיון). אני סטונדנטית לרפואה ואין זה נראה לי הגיוני טיפול זה, משום שאולי הכתמים יעלמו,אבל רוב הסיכויים שהם יחזרו,ולכן לא נישמע הגיוני שבן אדם חולה סרטן עור יעשה כל שנה מיטת שיזוף עד 18 טיפולים! השאלה שלי היא האם מיטת שיזוף לא עלולה חס וחלילה לגרום נזק כל שהוא פנימי או חיצוני לאדם חולה כמו ידידי? האם הקרינה שמופרשת ממיטת השיזוף עלולה לגרום חס וחלילה נזק לגידול? האם יש טיפול אחר להעלמת הכתמים או זוהי באמת הדרך היחידה? מצטערת על המיכתב הארוך, פשוט היה לי חשוב שתקרא את העבר הרפואי שלו. תודה מראש על תשובתך נוגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול הזוי בסרטן עור

הוספת תגובה

• טיפול הזוי?

ד``ר ניר נתנזון
    18/02/2009

שלום נוגה,

כסטודנטית לרפואה הייתי מצפה ממך להשתמש במונחים רפואיים יותר ולא "סרטן עור לא ממאיר" (מה זה?), או להסביר אילו כתמים יש לבחור (איני מכיר כתמים שהם חלק רגיל מטיפול בסרטן...) ואיזה טיפול הוצע.
    אשמח אם תוכלי לפרט את הממצאים בלשון רפואית מעט יותר..

מה שאני יכול לנחש (וזהו ניחוש בלבד) לפי התיאור הוא לא שימוש ב"מטת שיזוף" אלא בטיפול רפואי מקובל בהחלט הנקרא "פוטותרפיה" - כלומר , טיפול מושכל ומדוד בקרינה אולטרא-סגולית.
    לקרינה זו, כאשר ניתנת במינון נכון ע"י רופאים (ולא ע"י "מכוני שיזוף"....) יש יעילות מוכחת במספר רב של מחלות עור, והידועה שבהן היא פסוריאזיס ("ספחת").
    נכון שקרינת שמש לטוווח ארוך הינה מסרטנת, אולם טיפולי פוטותרפיה הוכחו כלא-מסרטנים ברובם (כשניתנים במינון המתאים) ומאות אלפי חולים נעזרים בהם בהצלחה ברחבי העולם מאז שנות ה-70.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו