הסרת שומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסרת שומה
    שרה
    01/03/2009

שלום רב, לפני כשלוש שנים הסרתי שומה חשודה מגבי והביופסיה יצאה תקינה. לפני כשלושה שבועות הסרתי שומה שנראתה חשודה ע"י רופא העור. התשובה שנמסרה לי ע"י הרופא היא: שהשומה תקינה ושפירה אך טוב שהסרנו אותה כי במעבדה ראו שהשומה היא מהסוג הלא טוב שנוטה להיות סרטני. כששאלתי את הרופא מה היה קורה אם לא הייתי מסירה אותה ,האם בטוח שהיתה הופכת לסרטנית, הרופא ענה לי שאין 100 אחוז ולא ניתן לדעת אם ומתי היתה הופכת לסרטנית אך באחוזים יותר מחמישים אחוז יש סיכוי שהיתה הופכת לסרטנית. מאז שיחת הטלפון אני בחרדה היסטרית. לא ברור לי כיצד שומה יכולה להיות גם שפירה וגם מסוכנת בעת ובעונה אחת? אציין כי דודה שלי (אחותה של אימי הסירה שומה סרטנית לא מזמן) . אודה על תשובתך מאחר ואני דאוגה וחרדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסרת שומה

הוספת תגובה

• הסרת שומה

ד``ר ניר נתנזון
    06/03/2009

גם לי התשובה אינה ברורה. לא ידועה לי כל סטטיסטיקה או מדד המנבא מה סיכוייה של שומה מסויימת להפוך סרטנית.כנראה שהרופא התכוון לכך שנמצאה לך "שןמה דיספלסטית" - אלו שומות שנמצאו קשורות יותר למלנומה- אולם לא בהכרח אכן שומה כזו תיהפך לסרטנית- והסיכוי לכך נמוך מאוד.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו