מלנומה בבלוטת לימפה בצוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלנומה בבלוטת לימפה בצוואר
    אלי
    07/03/2009

לפני 5 ימים הוציעו לי גוש מהצוואר (6x3סנטימטר) שהתברר שהוא מלנומה בבלוטת לימפה. את המקור הראשוני לא מצאו גם לאחר הוצאת נקודות חן. כל בדיקות הדם, CT, CT-PT תקינות. בשלב זה אני די מבולבל, יש לי פגישות עם רופאים אונקולוגים בשבוע הבא אולם עד כה רופא משפחה לכירורג ששלח אותי להמטולוג ששלח אותי לרופא אף אוזן גרון ששלח אותי לרופא עור ששלח אותי לפלסטיקאי. מאחר שאני די חדש בנושא רציתי לדעת מי מרכז את הטיפול בנושא זה. האם כדאי לסמוך על צוות שעובד ביחד לדוגמא להתרכז בבית חולים אחד או לכל ניתוח לנסות למצוא את המנתח הטוב ביותר שקיים. אם ייצטרכו עוד ניתוח בגרון האם כל מנתח אף אוזן גרון טוב מספיק או צריך אחד עם התמחות אונקולוגית. עוד לא ראיתי רופא שאומר שיש מישהו יותר טוב ממנו. שאלה נוספת היא לפני מה אני עומד. תודה מראש, אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מלנומה גרורתית

ד``ר ניר נתנזון
    13/03/2009

שלום אלי
    ראשית אני מתנצל על העיכוב בתשובה שנבע משהייתי בכנס בארה"ב (ביחד עם ד"ר גלעד).

אני בהחלט מבין ומזדהה עם הבילבול. אין ספק שדרוש טיפול ע"י צוות רב תחומי. לרוב מנהל הטיפול במקרים כאלו הוא אונקולוג המומחה לטיפול במלנומה, הוא אמור לתאם ולהוביל את הצוות הרב תחומי.
    תפקיד האונקולוג מלבד ניהול המקרה והפניה לבדיקות אבחנתיות נוספות (כגון PET CT) הוא לשקול מתן טיפולים שונים כגון אינטרפרון או אינטרלאוקין 2.
    תפקידו של המנתח (אף אוזן גרון ו/או כירורג פלסטי) הוא לתת את הפיתרון הניתוחי לבעיה (כריתת בלוטות הלימפה הנגועות).
    תפקיד רופא העור הינו מעקב שוטף אחר שומות לגילוי הופעה של מלנומה נוספת או גרורות בעור.

אני מציע לבחור רופא אנקולוג אחד שמרכז את כל הנושא והוא ימליץ לך לאילו רופאים נוספים לפנות- שהרי לא קיים כלי אובייקטיבי המאפשר להעריך עד כמה רופא הוא "טוב".

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכון אלה בתל השומר מתמחה במלנומה.

רוי
    29/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו