bowen's desease

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• bowen's desease
    גרשון
    19/03/2009

ביום 24.07.06 נעשה לי בקופ"ח ניתוח קטן עקב כתם על הבטן שהחל להציק לי. בבדיקה הפתולוגית נאמר: החומר: "קטע עור בגודל 2.7 ס"מ על פניו נגע בלתי סדיר, שטוח חום בגודל 1 ס"מ ממצא: bowen's desease margins are free רק לפני יומיים הסכים הרופא לתת לי מסמך זה. עד היום אני חש בכאבים וירדתי במשקל 4-5 ק"ג. הקופא בקופ"ח דחה אותי לבקורת חוזרת בעוד 4 חודשים. סרב לתת לי בדיקת pet-ct. האם רצוי לעשות בדיקת pet-ct או מה עלי לעשות? תודה. גרשון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    bowen's desease

הוספת תגובה

• Bowen's disease

ד``ר ניר נתנזון
    19/03/2009

איני סבור כי יש קשר בין המחלה שנמצאה בשנת 2006 (שטופלה ניתוחית) לבין הירידה במשקל.
    יש לברר היטב את הירידה במשקל דרך רופא המשפחה. אם אינך מרוצה מהרופא זכותך לבקש בדיקה ע"י רופא אחר.
    PET-CT הינה רק בדיקה אחת מני רבות אותן יש לשקול כחלק מבירור מסודר של ירידה במשקל.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות שלי: 2008 מתנצל, מתנצל, מתנצל

גרשון
    20/03/2009

זו היה כתם כהה שלפתע התחלתי להרגיש באיזורו כאבים. הניתוח והברור נעשו איפוא לפני קצת יותר מחצי שנה. עד היום אני מרגיש כאבים באיזור וכאמור קיימת גם ירידה במשקל. שוב סליחות ותודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב,לאבי היה סרטן העור שהחל בשפתיים

גרשון
    20/03/2009

והתפשט. הוא עבר 12 ניתוחים ולבסוף מת מהתקף לב. הוא עישן הרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Bowen's Disease

ד``ר לי-און גלעד
    21/03/2009

שלום גרשון,
    הסיפור מעניין אבל לא נראה שיש קשר בין הפרטים.
    BD היא סרטן עור מסוג סרטן תאי קשקש (SCC) המוגדר In situ ז"א מקומי. מדובר בשינוי סרטני בתאים של האפידרמיס שלא עברו את הגבול בין האפידרמיס לדרמיס. גם SCC שכן חדר לדרמיס שולח גרורות רק לעיתים רחוקות ביותר ובד"כ ממקומות טיפוסיים באזור הפנים ולא מהגו.
    לסיכום - הסיכוי שהירידה במשקל וההרגשה שלך קשור לממצא הפתולוגי קלוש ביותר.
    יחד עם זאת התלונה שלך משמעותית והעובדה שעד כה לא קיבלת את התשובה מהרופא המנתח היא מאוד חמורה בעיני ודורשת בירור ואף תלונה!
    נראה לי שעליך לדרוש חוו"ד ובדיקה רפואית נוספת, רביזיה של הביופסיה, בירור של הירידה במשקל וסיבת הכאבים שלך והתייחסות רצינית יותר מצד הגורם המבטח אותך - קופ"ח. התלונה שלך צריכה להיכתב במכתב מסודר ורציני ולעבור למנהל המרפאה שלך, לרופא המחוזי ולנציב תלונות החולים של הקופה ושל משרד הבריאות.
    בהצלחה ולבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חן חן על התגובה

גרשון
    21/03/2009

נמאס לי להילחם בתחנות רוח ואני מעדיף לחשוב בצורה מעשית: אני נוסע מחרתיים לשבוע ימים ולאחר מכן ארצה לבוא אליך לבירור רציני. האם אתה סבור שיש מקום ל- pet-ct או הנך מציע בדיקה אחרת לפני שאני בא אליך ? הרופא שהייתי אצלו סרב לתת לי בדיקה זו, אך אני מקווה לקבל הפנייה מרופאת המשפחה, כל זאת בהנחה שהנך ממליץ על בדיקה מוקדמת. בברכה, גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BD

ד``ר לי-און גלעד
    21/03/2009

שלום גרשון,
    לא נראה לי שיש צורך או הגיון בביצוע PET-CT בשלב זה. דבר ראשון צריך לבקש רביזיה של החתכים הפתולוגיים מהנגע שנכרת. דבר שני לפנות לרופא המשפחה ולבקש בירור לירידה במשקל (זה בירור סטנדרטי, מותאם לגיל החולה ותלונות המלוות).
    אם אין לך כרגע נגע בעור, אין לי הרבה מה לתרום (בעצם כלום...).
    ושוב, הסיכוי שמה שקורה לך כרגע קשור לנגע העורי שהוסר אצלך לפני 8 חודשים הוא קלוש ביותר.
    עדכן אותי בפרטי הבירור אם אתה רוצה (אפשר באימייל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות וכמה שאלות:

גרשון
    21/03/2009

כיצד מתבצעת רוויזיה של החתכים? ממי עלי לבקש זאת ועל סמך איזה נימוק, כאשר ישנה קביעה חד משמעית [כך נראה לי לפחות] שמדובר ב- Bowen's desease. אני מרגיש כאבים במקום עד היום, למעלה מחצי שנה מיום שנעשה הניתוח. היש לכך משמעות? חליפת הדברים בינינו מזכירה לי את הבחורה הלומדת בטלפון לנגן על פסנתר. אבל אולי בכל זאת תחכים אותי. אני חוזר ומודה על ההתייחסות, גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד

גרשון
    22/03/2009

הנך מדבר על הרקמות שהוצאו. האם לא כדאי לבדוק אם אין התפשטות לרקמות שלא הוצאו ? תודה, גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסיף רק שהכאבים אינם פוסקים. תודה.

גרשון
    22/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BD

ד``ר לי-און גלעד
    22/03/2009

ראשית כל צריך לוודא שאכן האבחנה הראשונית נכונה. אח"כ בדיקה של מקום הניתוח אמורה לאפשר הערכה אם יש חשד שיש התפשטות ולו מקומית בלבד.
    כדי לעשות רביזיה יש לפנות לרופא עור או כיר' פלסטי ולבקש שיפנה למעבדה ויבקש לבדוק שוב את הממצאים. אפשר גם לבקש מהמעבדה חתכים מוכנים וצבועים ולהציג אותם לפתולוג המתמחה בנגעים עוריים. דרמטופתולוג.
    בנוגע לכאבים, בצלקות ניתוחים יש לעיתים תופעה של קשרית עצבים שגורמת לכאבים ורגישות מקומית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חן חן

גרשון
    23/03/2009

אני נוסע הלילה לשמונה ימים ואח"כ אתקשר למרפאתך ואבוא אליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו