כריתת נבוס ושליחתו לפתולוגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתת נבוס ושליחתו לפתולוגיה
    טל
    23/03/2009

שלום רב לפני שבוע כרתו לי שני נבוסים, האחד בגב והשני בבית השחי, ביחידה לניתוחי יום באיכילוב. בטופס סיכום נכתב, בין היתר, כי הדגימות נשלחו לפתולוגיה. בהמשך המשפט נכתב בסוגריים :"סימון שלב 3 בנבוס בגב". זומנתי לביקורת והסרת תפרים בעוד שבועיים. פתאום מאד נלחצתי, האם זה אומר שיש לי מלנומה שלב 3? ראוי לציין כי הנבוס בגב הורכב למעשה משלושה נבוסים. האם ניתן לדעת עוד לפני הפתולוגיה שמדובר בשלב 3? אני ממש לא ישנה בלילה וקשה לי לחכות לתוצאות. בביה"ח אני לא משיגה אף אחד. האם כדאי לפנות לרופא פרטי או למיפוי שומות. אודה על תשובה מהירה, בבקשה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כריתת נבוס

ד``ר ניר נתנזון
    23/03/2009

שלום טל

סימון של נבוס מתבצע כדיליצור שפה אחידה בין המנתח והפתולוג -כלומר, כדי שהפתולוג והרופא המנתח יתיחסו לאותה שומה באותם מונחים (במקום "שומה שניה מלמעלה 3 ס"מ מתחת לקו החזיה.."., למשל).
    אין לכך כל קשר לממצא - שנקבע רק לאחר הפיענוח של הפתולוג. לכן אין כל סיבה לדאגה בשלב זה.

לגבי מיפוי שומות- כדאי לך לבצע את הבדיקה אם את בסיכון גבוה לפתח מלומה- דהינו, אם יש לך שומות מרובות (מעל 20 שומות ע"ג כל הגוף), שומות דיספלסטיות (מוזרות למראה), או לך או במשפחתך היו מקרי מלנומה.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו