מה זה מיפוי שומות דיגיטלי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה זה מיפוי שומות דיגיטלי?
    סמדר
    02/04/2009

היו לי בעבר המון שומות בולטות שאת חלקן 6-8) הסרתי לפני כעשר שנים בהרדמה מלאה בשל פחדי הגדול ונטייתי להתעלפויות גם מבדיקת דם פשוטה.
    אני חוששת מהאחרות שטרם הוסרו שאחת מהן גם גדלה ואף התחילה לצרוב לי מעט, אבל אני פוחדת גם מהסרתן.
    אשמח לדעת מה זה מיפוי דיגיטלי ואלו דרכים להסרה יש היום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מיפוי שומות

ד``ר ניר נתנזון
    02/04/2009

בקצרה- בעזרת שיטת בדיקה זו (שאינה פולשנית- כלומר ללא כל דקירה, דם וכו') ניתן להעלות משמעותית את שיעור המלנומות המתגלות בשלב מוקדם, מצד אחד, ולהפחית משמעותית את מספר הביופסיות (כריתות), מצד שני.

לדבי שיטות להסרה- עלי מקובלת אך ורק הסרה כירורגית- משום שרק בצורה זו ניתן לבדוק במיקרוסקופ את השומה ולדעת האם היא חלילה סרטנית (מלנומה).

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המידע ועל מהירות התגובה

סמדר
    02/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולאחר הקריאה באתר שאלות נוספות

סמדר
    02/04/2009

1. האם הבדיקה מכסה גם את אזור התחתונים?
    2. האם אני אמורה עם תוצאות הבדיקה ללכת לרופא עור שמיר את השומות והוא יעשה זאת על סמך הבדיקה? במילים אחרות, האם היא משהו חד משמעי ומוכר לכל הרופאים?
    3. האם ניתן לסמוך על כל רופא שיסיר את הנקודה במלואה כך שלא תשאיר גרורות, שלא תצמח שוב וכו'?
    4. האם יתכן ללא הבדיקה שרופא יסיר נקודה שלא לצורך רק כדי לא להסתכן?
    5. האם יש אפשרות לעשות אצלכם הסרה של מספר נקודות בהרדמה מלאה? אני מתה מפחד ברמות של חרדה אמיתית.
    תודה מראש,
    סמדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר ניר נתנזון
    04/04/2009

1. כן (מותנה ההסכמתך כמובן). לכן מומלץ לבוא עם עו מלווה לבדיקה.
    2. אני אישית "מפענח" את הבדיקה ומסכם אותה, כך שלרופא הנוסף אין צורך בידע מיוחד.
    אם אני אמצא שומה הדורשת הסרה תקבלי כמובן מכתב מפורט (+ תצלום) לרופא המנתח.
    3. זאת שאלה שאיני יכול לענות עליה!
    אני מקווה כמובן שכן אבל (מה לעשות) גם רופאים הם בני אדם ויכולים לשגות, וגם בהם יש יותר טובים ופחות טובים.
    לצערי לא לי ולא לך יש דרך כלשהי לדעת את תוצאות האמיתיות של ניתוחי כל רופא (הרוב המוחלט של המידע הקיים אודות רופאים הינו תוצאה של יחסי ציבור והתרשמות אישית של נבדקים מאפיו של ההרופא, ולא כל מדד אובייקטיבי שהוא אודות שיעור ההצלחה).
    4. בהחלט! זוהי למעשה הפרקטיקה המקובלת... במאמרים בעולם צוטט יחס של עד 120 כריתות מיותרות (!) לכל מלנומה שנמצאת...
    במרפאות שמשתמשות במיפוי שומות דיגיטלי היחס יורד לכדי 10:1 ואף 5:1.
    5.אני אישית איני מסיר שומות בהרדמה מלאה (אני רופא עור ולא כירורג פלסטי). אולם בהחלט ניתן לבקש זאת ממנתח פלסטי (בדיוק כפי שניתן לבצע טיפולי שיניים מורכבים בהרדמה מלאה).

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד מודה ומעריכה את התיחסותך

סמדר
    04/04/2009

המפורטת. עזרת לי לקבל החלטות חשובות.
    תודה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו