נקודות חן מרובות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודות חן מרובות
    אריאל
    19/05/2009

שלום

אני בחור בן 34 בשנתיים האחרונות התרבו נקודות החן אצלי ממש בכל הגוף במיוחד בקיץ אני משתדל לא להחשף לשמש אך כבר שאני נחשף אני שם מקדם הגנה הבעיה היא שצומחות לי נקודות חן בכמויות ואני לא יודע כבר מה לעשות זה ממש מפחיד אותי תמיד סבלתי מריבוי נקודות חן כמו כן במשפחה שלי כמעט כולם יש להם נקודות חן רבות הבעיה שבשנתיים האחרונות שאני נחשף לשמש העור שלי ממש רגיש ואני נשרף מקדם ההגנה לא עוזר האים יש לך המלצה איזה מקדם הגנה רצוי לי וכן האים מקדם הגנה מונע הופעות של נקודות חן?

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נקודות חן מרובות

הוספת תגובה

• שומות מרובות

ד``ר ניר נתנזון
    20/05/2009

שומות מרובות הינן גרום הסיכון העיקרי לסרטן העור (כלומר- למי שיש שומות מרובות סיכוייו ללקות במלנומה גדולים לפחות פי 10 משאר האוכלוסיה).
    מניעת חשיפה לשמש היא הדרך הנכונה ביותר להפחית את הסכנה, וכמו כן שימוש בביגוד (יש בגדים עם מסנן קרינה בתוכם- בדוק בחנויות לביגוד מטיילים).
    קרם הגנה הינו קו ההגנה האחרון- ולפי מה שאתה מתאר, נראה שאתה זקוק לקרם עם מקדם גבוה במיוחד (מעל 30).

אולם, החשיבות העיקרית היא להיות במעקב מסודר- לפחות כל 6 חודשים אצל רופא עור.
    כמו כן אני מציע לך לשקול ביצוע מיפוי שומות ממוחשב- זוהי הבדיקה האמינה ביותר המאפשרת גילוי מוקדם של מלנומה.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו