הקרנות לאחר כריתת BCC

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקרנות לאחר כריתת BCC
    גילי
    02/06/2009

אבא שלי(64) עבר ניתוח כריתת BCC באזור האף. מדובר על ניתוח חוזר.בוצעה כריתה לפני כשנתיים.נאמר לנו שהאזור נקי אך הומלץ לבחון לבצע הקרנות לוודא שהאזור נקי.
    מהחומר שקראתי עד כה צוין שהקרנות מומלצות באבחנה של SCC ואילו במקרה של BCC אין צורך. עולה השאלה האם כן קיימים מקרים בהם בעקבות BCC היה צורך בהקרנות?
    כמו כן, ברצוני לשאול מה מידת הסיכון ואילו השלכות יכולות להיות כתוצאה מהקרנות מקומיות באזור האף (קרוב מאד לעיניים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקרנות לאחר כריתת BCC

הוספת תגובה

• טיפול משלים לאחר כריתת BCC

ד``ר לי-און גלעד
    03/06/2009

שלום רב,
    לא פירטת אם אביך עבר את ניתוח הכריתה בטכניקה רגילה או בניתוח בשיטת MOHS.
    לאור ההמלצה שקיבלתם אני מניח שלא.
    בעיקרון ניתוח בטכניקה כירורגית רגילה לכריתת גידולים מהאף אינו הטכניקה המיטבית. בניתוח בשיטת MOHS המנתח עצמו בודק במקרוסקופ את הרקמה שהוסרה תוך כדי הניתוח ועוקב אחר הגידול עד לסילוקו בשלמות ולכן שיעור ההצלחה בטכניקה זו מגיע בניתוח כריתה של גידול ראשוני ל- 99% הצלחה. לאחר חזרה מקומית של גידול החשיבות של ניתוח בשיטת MOHS עולה פי כמה כי הסיכוי לכריתה שלמה בטכניקה רגילה של גידול חוזר הרבה יותר נמוך. יש לציין כי גם יעילותו של ניתוח MOHS לגידול חוזר פחות טובה אך הפגיעה הרבה פחות משמעותית.
    לעניין ההקרנות:
    בעקרון הקרנות יכולות לתת תוצאה מצויינת הן מבחינת שיעור הריפוי והן מבחינת התוצאה האסטטית. מאמרים עדכניים טוענים לשיעור ריפוי דומה לזה שמושג בכירורגיה רגילה, אך יחד עם זה אני מוכרח לציין שאני רואה לא מעט חזרות מוקדמות של גידולים לאחר הקרנה.
    מבחינת תופעות הלוואי - לרוב הסבילות טובה אך ייתכן נזק לריריות באף המתבטא בגוד כרוני שעלול להמשך חודשים, יובש, דימומים ועוד.
    הסיבה שתוספת הקרנות לאחר ניתוח כריתה אינה נהוגה בגידולים מסוג BCC היא שהם נחשבים פחות מסוכנים והרסניים מגידולים מסוג SCC ובניגוד להם אינם שולחים גרורות ואינם מסכנים חיים.
    אין סכנה לעיניים - בזמן ההקרנה הקרינה מכוונת וממוקדת לאזור מיטת הגידול שנכרת והעיניים מכוסות במגן עופרת.
    בהצלחה
    ד"ר גלעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו