קרם הגנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרם הגנה
    אילית
    05/06/2009

שלום רב
    אני מעבירה הדרכות על חכם בשמש ולאור שאלות של ילדים אני מבקשת לשאול:
    רציתי לשאול מס' שאלות על הגנה מפני השמש
    1 אחרי כמה זמן ניתן להיכנס למים לאחר שמורחים מקדם הגנה?
    2 האם זה נכון שישנם היום מקדמי הגנה שעמידים שמונה שעות גם במים? אם לא - כל כמה זמן חשוב להתמרח אם מורחים קרם הגנה שמספרו 15 וכך אחשב את היחס לגבי שאר המספרים.
    3 האם קרם הגנה מס' 15 חוסם באמת את הקרינה האולטרא סגולכה?
    האם כשמורחים קרם הגנה העור יכול להשתזף - לקבל צבע אך בו בזמן להיות מוגן מקרינה אולטרא-סגולה.
    4 האם הקרמים לשיזוף - קרמי ההתזה למינהם מסוכנים ולא יעילים ואם כן למה?
    5 האם ניתן למצוא תמונות ברשת של כתמים קדם סרטניים?
    אודה לך על תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרם הגנה

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר לי-און גלעד
    05/06/2009

1. קרם הגנה יש למרוח כ- 20 דקות לפני חשיפה לשמש/יציאה מהבית, ועל גוף ערום. אחרת שכיח שמפספסים בגבולות הבגדים וכשהם זזים מעט נגרמות הכוויות הכי מציקות. מריחה של קרם הגנה מייד לפני הכניסה למיים מעלה את הסיכוי שיישטף מן העור מהר יחסית.
    2. גם מסנני הקרינה העמידים ביותר (הן מבחינת ה- SPF והן מבחינת העמידות למיים) - אינם נשארים אפקטיביים על העור יותר מאשר 3 שעות (העור מזיע ומתקלף ויעילות מסנן הקרינה יורדת ונעלמת). בשל כך נאסר לאחרונה על חברות שפרסמו כאילו מסנני הקרינה שלהם עמידים עד 8 שעות במיים להמשיך בפרסומת זו.
    3. משמעות מספר ה- SPF של מסנן הקרינה - היא פי כמה זמן ייקח לאדם להיכוות מן השמש, לעומת הזמן שייקח לו בלי המסנן. לדוגמא - אם אדם מפתח כווייה אחרי 10 דקות ללא הגנה - עם מסנן 15 שנמרח במינון הנכון - ייקח לו 150 דקות לפתח את אותה הכוויה. למקדמים גבוהים אין משמעות כי מסנן קרינה 60 למשל - אמור לכאורה לספק הגנה ל- 600 דקות = 10 שעות. אין קרינת שמש חזקה כל כך הרבה שעות וגם, המסנן מפסיק להיות אפקטיבי לאחר 3 שעות (כפי שכבר כתבתי בסעיף 2). לכן צריך להשתמש במקדמים "זולים" יחסית עם SPF35-45 ולהמרח כל 3 שעות מחדש.
    לגבי הגנה מקרינה אולטרא סגולה (UV). צריך להבהיר כאן שכל המסננים מגינים מפני חלק מספקטרום הקרינה הקרוי UV-B (זהו הספקטרום הגורם לאודם וכוויות) ובשנים האחרונות רובם מכילים תוספים החוסמים גם כ- 90% מקרינת ה- UVA (שנחשבת למזיקה יותר כי חודרת יותר עמוק ואינה גורמת לתגובת הכוויה). בד"כ מופיע על התכשיר ציון ההגנה גם לקרינת ה- UVA. העור מגיב לחדירת UVA בהתכהות מהירה (שיזוף מהיר) ובהמשך בהתכהות נוספת - וזה גם כשמורחים מסנן קרינה, אלא שהתהליך יותר מתון ואיטי. בכל מקרה יש להדגיש - שיזוף הוא רע וסימן לחשיפה מוגזמת ומיותרת לשמש.
    4. אני מבין שאת מתכוונת לקרמים המכהים את העור במקום חשיפה לשמש. קרמים אלה יעילים, כשהם באים מיצרן מוכר ועברו רישוי מסודר הם בטוחים ויכולים לשמש תחליף מצויין לחשיפה לשמש לצורך שיזוף - למי שאינם מסוגלים להתרגל לגוון עור חיוור ובריא...
    5. ברשת אין ספור אתרים המציגים תמונות של סרטני עור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו