הסרת נקודת חן בפנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסרת נקודת חן בפנים
    אמיר
    24/06/2009

ביקרתי אצל רופאת עור והתלוננתי על נקודת חן בולטת שנמצאת במרכז הסנטר בגודל של כחצי ס"מ בערך , היא שלחה אותי להסיר אותה בניתוח , הגעתי למנתח , והוא טען שההסרה שלה תשאיר צלקת (פס לבן או משהו כזה) ויהיה אדימות במשך 3 חודשים ואסור להיחשף לשמש במידה מרובה , עכשיו איך כל זה מסתדר עם הקיץ , ומעניין אותי איך כל האנשים שאמרו שהורידו נקודות חן בניתוח טענו שיש צלקת כמעט בלתי נראית לעין .. ואם אפשר לדעת באמת האם מומלץ להסיר נקודות חן בקיץ.

בתודה ,
    אבי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסרת נקודת חן בפנים

הוספת תגובה

• הסרת נק' חן מהפנים

ד``ר לי-און גלעד
    26/06/2009

בעיקרון המנתח נהג נכון כאשר הזהיר אותך מהסיכונים הכרוכים בפרוצדורה המבוקשת. זה לא בהכרח אומר שזה מה שיהיה אבל זו אינפורמציה שחייבת להיות בידיך לפני שאתה מחליט על הסרה. אם יש סיבה לחשוב שהנקודה אינה שפירה - אזי מוצדקת ההסרה גם עם הסיכונים המפורטים. אם אין סיבה כזו והסיבה היא אסטטית - כדאי לדחות ההסרה לחורף ולשקול טוב אם במקרה שתצא צלקת מכוערת (ולעור שלך יש תפקיד חשוב בתוצאה לא פחות מזה של המנתח, וההתנהגות של העור שלך היא אלמנט בלתי צפוי) ההסרה כולה תהייה מוצדקת.
    בעקרון, כמנתח אני נדהם כל פעם מכושר ההחלמה של העור ומכך שצלקות יכולות להעלם כמעט לחלוטין ויש לי לא פעם חולים שגם כאשר אני מחפש את הצלקת אני מתקשה למצוא אותה. מאידך יש מקרים שאתה מגלה שלמרות כל המאמצים שלך - העור מתעקש להבליט ולהדגיש את הצלקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו