מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצטרפתי למועדוןשלמה29/07/2009
היום הודיעה לי הפלסטיקאי שאצלו הורדתי שומה שטחית בפנים לפני כשלשה שבועות כי מדובר במלנומה, ובעוד שבוע הוא מתכוון לחפור לי במקום השומה יותר עמוק ויותר רחב.
בשלב הזה יש לי שתי שאלות מיידיות.
1. האם יש מקום לחוות דעת שניה של פתולוג לגבי עצם הממצא? אם כן, האם צריך לצורך כך רקמה חדשה או מספיק שפתולוג נוסף יקרא את דוח הפתולוג המקורי?
2. אחד הדברים שאמר לי הפלסטקאי היום עם הגילוי הוא שאני והשמש אמורים מרגע זה להפרד כידידים. אני רוכב אופניים כאשר שעות הרכיבה שלי הן לא אחרי 10 בבוקר או לא לפני 18:00 בשעות הערב. לפי מה שקראתי בכמה אתרי אינטרנט הזהירות מהחשיפה לשמש צריכה להיות בין השעות 10-16. השאלה היא האם אני יכול להמשיך לרכוב בחלון הזמן שציינתי למעלה (כמובן בגדים ארוכים, ראש מכוסה. הבעיה העיקרית היא הפנים והעורף)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משתתף בצערך, ומקווה לטוב
ד``ר לי-און גלעד29/07/2009לא מסרת פרטים על עומק הגידול. תמיד חוו"ד נוספת יכולה לשפוך אור, אבל לעיתים האור הזה מבלבל וקרוב לוודאי שאף אחד לא יעיז להפוך אבחנה כזו ב- 180 מעלות.
לגבי השמש - בקיץ עדיף שתמנע מרכיבה אפילו אחרי 0830. מעבר לזה - לא נראה שאתה יכול לעשות הרבה חוץ ממה שאתה עושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה...
ד``ר ניר נתנזון29/07/2009הרשה לי מעט לחלוק על ד"ר גלעד בנושא חוות הדעת הפתולוגית:
אבחנה של מלנומה אינה כל כך קלה לביצוע, ואבחנה של מלנומה על הפנים קשה במיוחד.
לצערי בארץ יש מס' קטן של פתולוגים שאכן מבינים בפתולוגיה של העור, ולא אחת אני נתקל בחילוקי דיעות מהותיים ביותר בין חוות דעתם של הפתולוגים ה"רגילים" לבין חוות דעתם של "המומחים".
אילו לי אישית היתה מתגלה מלנומה בהחלט הייתי מבקש חוות דעת נוספת.
לשם כך אין צורך בניתוח נוסף אלא בהבאת התכשיר ההיסטולוגי ("סלייד") מהמכון הפתולוגי הנוכחי למומחה הנבחר. לרוב יעוץ זה כרוך בתשלום (אם כי ביטוחי בריאות פרטיים מכסים אותו) אולם לדעתי התוצאה שווה את העלות.
לגבי האופניים- לדעתי מוגזם להיפרד לחלוטין מהשמש: הנזק שכבר נגרם- נגרם, ורק צריך לא להחמירו.
כל עוד תרכב בשעות בהן קרינת UV נמוכה תוך שימוש באמצעי הגנה (ביגוד מגן- רצוי כזה שמסנן קרינה בעצמו. בדוק בחנויות המתמחות בציוד למטיילים- המדד נקרא UPF) , קסדה ומסנן קרינה בעל מקדם 30 ע"ג כל האיזורים החשופים (עורף, פנים וכו') תוכל להמשיך ולרכב בשעות הבוקר והערב.
הדגש החשוב הוא בדיקות תקופתיות לכל הגוף ע"י רופא המתמחה בשומות.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות בענייני הגנה מהשמש
שלמה03/08/2009כפי שהבנתי והתחלתי להפנים אני אמור להשמר מהשמש ואני מנסה לממש את זה. השאלה שלי היא בעצם איפה הגבול ועד כמה הדברים הסטריים.
שתי דוגמאות ושאלות בעניין
1. אני רוכב על אופניים ויוצא לרכיבה ב 5:45 עוד אין שמש. פעם ראשונה שראיתי את השמש הייתה בשעה 6:15 וגם מאז לסירוגין (אני גר באיזור הררי, בשעות האלה השמש נראית לסירוגין). אני חוזר מהרכיבה בערך ב 6:45. האם בנתונים האלה ובשעות האלה אני צריך ביגוד ארוך, קרם הגנה וכל שאר הטקסים?
2. בעיקרון העבודה שלי היא משרדית מתחת לניאונים. הבילוי שלי בשגרה בשמש מתמצא בערך בהליכה מהחניה למשרד ומהחניה למסעדה לאכול וחזרה. בהגזמה זה לא עולה על 7 דקות ביום במצטבר. ושוב, האם אני זקוק לכל הטכסים של ביגוד ארוך וקרם הגנה?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגנה משמש
ד``ר לי-און גלעד05/08/2009לפי התיאור שלך - נראה שאתה בסה"כ לא חשוף בשעות ובשיעור המסכן אותך. המשך כך ונקווה שיהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?