נקודת חן קטנה באצבע אשר לא השתנתה.ש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודת חן קטנה באצבע אשר לא השתנתה.ש
    אורטל
    31/07/2009

שלום,

יש לי נקודת חן בצבע חום כהה-שחור באצבע ביד.
    יש לי את הנקודה כבר 3 שנים אך היא לא התשנתה.
    הייתי אצל רופאת עור אשר אמרה שהנקודה בסדר אבל עדיף להוריד אותה למנוע בעיות בעתיד.
    השאלה היא האם באמת מומלץ להוריד?
    האם מיפוי שומות יפתור לי את בעיית הדילמה?
    האם נקודת חן יכולה להיות סרטנית אך ללא שינוי?
    האם במיפוי שומות הדיוק בגילוי מלנומה התחלתית הינו 90%, ומלנומה מתקדמת האם תמיד תתגלה במיפוי, מפני שהיא מתקדמת או שיש סיכוי שגם לא תתגלה במיפוי שומות וגם לא תשתנה למרות שזו מלנומה? יכול להיות דבר כזה?

תודה רבה,

אפרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שומה באצבע

ד``ר ניר נתנזון
    31/07/2009

הבדיקה ששאת צריכה היא דרמוסקופיה של השומה - והיא אכן מעלה את סיכויי הגילוי של מלנומה ל-90%.
    מיפוי שומות מתיחס לביצע של דרמוסקופיה של כל השומות הגוף וכן ביצוע צילום איכותי של כל השומות במטרה לגלות שינויים לאורך זמן.

שומה יכולה להיות סרטנית גם אם השינוי הינו קטן- לכן מומלץ מעקב דרמוסקופי של שומות חשודות ולא רק צילומים רגילים.

בהגדרה של מלנומה משתנית- בהיותה סרטן (סרטן = תא המתחלק ללא בקרה).

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת חן שלא השתנתה ומיפוי שומות.

אורטל
    31/07/2009

במידה ואני מבצעת את בדיקת הדרמוסקופיה והשומה נראית חשודה, מורידים אותה או שבודקים אם ישנם שינויים בשומה? יכול לקרות מצב שבדרמוסקופ שומה תראה תקינה והיא הינה מלנומה מתקדמת? למרות שאינה משתנה?
    במידה ושומה בדרמוסקופ היא חשודה תמיד מסירים אותה או שתלוי בחשד ואפשר רק לעקוב אחריה.
    לדוגמא יש לי חברה שעשתה מיפוי שומות וסימנו לה 2 שומות למעקב, מה זה אומר שכרגע השומות תקינות ויש פוטנציאל בעתיד לשינוי או שזהו חשד למלנומה?
    במקה היא ביצעה את המיפוי במרפאתך בהרצליה.

תודה רבה על התשובות המהירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת חן באצבע-קוטר 2 מ"מ

אורטל
    31/07/2009

אציין שהנקודה הינה קטנה אך לפי דברי הרופאה הפיגמנטציה שלה לא כל כך טובה לעתיד ולכן היא אמרה לי להוציא, אני ממש לא רוצה להוציא אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומה באצבע

ד``ר ניר נתנזון
    01/08/2009

אם השומה נראית מספיק חשודה כמובן שאמליץ על כריתה בהקדם.
    אם שומה רק "מעט" חשודה ניתן לצלם ולעקוב אחר שינויים.
    לגבי הדיוק האבחנתי- כמובן שלא ניתן להבטיח דבר אולם לרוב מלנומה מתקדמת נראית ככזאת. לכן איני מסתפק רק בדרמוסקופיה אלא בדרמוסקופיה + צילום + הסטוריה אישית ומשפחתית + "תחושת בטן.

לגבי השומות של חברתך- כאמור לעלי, אני צילמתי אותן על מנת לעקוב ביתר פירוט ולווודא שאינן מתפתחות למלנומה (לשמחתי הרוב המוחלט של שומות שאני עוקב אחריהן מקרוב לא הופכות למלנומה).

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת חן באצבע.

אורטל
    01/08/2009

תוודה רבה לך על ההסברים המפורטים, אז לפי הבנתי במידה ואני עושה מיפוי שומות וגם רופאה בדקה את השומה ואמרה שהיא לא נראית סרטנית, אז זה מספיק בטוח כדי שלא אהיה חייבת להוריד את השומה, נכון? הרופאה רק אמרה שיכול להיות לזה פוטניציאל עתידי, אך כרגע השומה תקינה.

סליחה על כל השאלות, פשוט אם אני לא חייבת להוריד את השומה, אני מעדיפה שלא.

תודה רבה,

אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין סיבה להסיר שומה תקינה

ד``ר לי-און גלעד
    05/08/2009

מספיק לעקוב אחריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו