מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודת חן קטנה באצבע אשר לא השתנתה.שאורטל31/07/2009
שלום,
יש לי נקודת חן בצבע חום כהה-שחור באצבע ביד.
יש לי את הנקודה כבר 3 שנים אך היא לא התשנתה.
הייתי אצל רופאת עור אשר אמרה שהנקודה בסדר אבל עדיף להוריד אותה למנוע בעיות בעתיד.
השאלה היא האם באמת מומלץ להוריד?
האם מיפוי שומות יפתור לי את בעיית הדילמה?
האם נקודת חן יכולה להיות סרטנית אך ללא שינוי?
האם במיפוי שומות הדיוק בגילוי מלנומה התחלתית הינו 90%, ומלנומה מתקדמת האם תמיד תתגלה במיפוי, מפני שהיא מתקדמת או שיש סיכוי שגם לא תתגלה במיפוי שומות וגם לא תשתנה למרות שזו מלנומה? יכול להיות דבר כזה?
תודה רבה,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה באצבע
ד``ר ניר נתנזון31/07/2009הבדיקה ששאת צריכה היא דרמוסקופיה של השומה - והיא אכן מעלה את סיכויי הגילוי של מלנומה ל-90%.
מיפוי שומות מתיחס לביצע של דרמוסקופיה של כל השומות הגוף וכן ביצוע צילום איכותי של כל השומות במטרה לגלות שינויים לאורך זמן.
שומה יכולה להיות סרטנית גם אם השינוי הינו קטן- לכן מומלץ מעקב דרמוסקופי של שומות חשודות ולא רק צילומים רגילים.
בהגדרה של מלנומה משתנית- בהיותה סרטן (סרטן = תא המתחלק ללא בקרה).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן שלא השתנתה ומיפוי שומות.
אורטל31/07/2009במידה ואני מבצעת את בדיקת הדרמוסקופיה והשומה נראית חשודה, מורידים אותה או שבודקים אם ישנם שינויים בשומה? יכול לקרות מצב שבדרמוסקופ שומה תראה תקינה והיא הינה מלנומה מתקדמת? למרות שאינה משתנה?
במידה ושומה בדרמוסקופ היא חשודה תמיד מסירים אותה או שתלוי בחשד ואפשר רק לעקוב אחריה.
לדוגמא יש לי חברה שעשתה מיפוי שומות וסימנו לה 2 שומות למעקב, מה זה אומר שכרגע השומות תקינות ויש פוטנציאל בעתיד לשינוי או שזהו חשד למלנומה?
במקה היא ביצעה את המיפוי במרפאתך בהרצליה.
תודה רבה על התשובות המהירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן באצבע-קוטר 2 מ"מ
אורטל31/07/2009אציין שהנקודה הינה קטנה אך לפי דברי הרופאה הפיגמנטציה שלה לא כל כך טובה לעתיד ולכן היא אמרה לי להוציא, אני ממש לא רוצה להוציא אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומה באצבע
ד``ר ניר נתנזון01/08/2009אם השומה נראית מספיק חשודה כמובן שאמליץ על כריתה בהקדם.
אם שומה רק "מעט" חשודה ניתן לצלם ולעקוב אחר שינויים.
לגבי הדיוק האבחנתי- כמובן שלא ניתן להבטיח דבר אולם לרוב מלנומה מתקדמת נראית ככזאת. לכן איני מסתפק רק בדרמוסקופיה אלא בדרמוסקופיה + צילום + הסטוריה אישית ומשפחתית + "תחושת בטן.
לגבי השומות של חברתך- כאמור לעלי, אני צילמתי אותן על מנת לעקוב ביתר פירוט ולווודא שאינן מתפתחות למלנומה (לשמחתי הרוב המוחלט של שומות שאני עוקב אחריהן מקרוב לא הופכות למלנומה).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן באצבע.
אורטל01/08/2009תוודה רבה לך על ההסברים המפורטים, אז לפי הבנתי במידה ואני עושה מיפוי שומות וגם רופאה בדקה את השומה ואמרה שהיא לא נראית סרטנית, אז זה מספיק בטוח כדי שלא אהיה חייבת להוריד את השומה, נכון? הרופאה רק אמרה שיכול להיות לזה פוטניציאל עתידי, אך כרגע השומה תקינה.
סליחה על כל השאלות, פשוט אם אני לא חייבת להוריד את השומה, אני מעדיפה שלא.
תודה רבה,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין סיבה להסיר שומה תקינה
ד``ר לי-און גלעד05/08/2009מספיק לעקוב אחריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?