מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודת חן נשלחה לביופסיה.אפרת06/08/2009
בס"ד.
שלום,
לפני כחצי שנה ביקרתי אצל רופאת עור אשר בדקה את השומות שבגופי, שומה אחת די כהה וקטנה בקוטר 2 מילימטר, הרופאה אמרה שהיא מעדיפה שאני יוריד אותה, למרות שהיא ציינה שהשומה אינה סרטנית.
אציין כי אין לי יותר מ- 15 שומות.
לאחר הביקור אצל הרופאה, הייתי במיפוי שומות, הנקודה שהרופאה דיברה עליה סומנה למעקב עתידי.
למרות זאת לא הייתי שקטה ב- 100% וביצעתי ביופסיה לפני ש- 8 ימים, השאלה היא האם יש לי ממה לדאוג, אציין שהכירוג פלסטי אמר לי שלדעתו השומה 100% תקינה, אך בכל זאת אני דואגת, אני סובלת מחרדות וזה משפיע עליי קשות לחכות לתוצאות הבדיקה שיהיו רק עו 3 שבועות, כך נאמר לי.
בבקשה תגידו לי מה לדעתכם הסיכוי שזה משהו מסוכן כמו מלנומה?
תודה רבה,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה שנשלחה לביופסיה
ד``ר ניר נתנזון07/08/2009סיכוי נמוך שמדובר במלנומה - בתנאי שהרופא הבודק במיפוי שומות מבין 'בדרמוסקופיה...
(הדיוק של דרמוסקופיה הינו 90%).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומה שנשלחה לביופסיה.
אפרת07/08/2009בס"ד.
אפילו שהשומה סומנה למעקב?זה לא אומר שהיא מסוכנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה לשומה.
אפרת07/08/2009בס"ד.
כמה זמן בד"כ לוקחת תשובה לביופסיה?
אם יש משהו מסוכן האם מתקשרים ומודיעים?
למישהו שיש גילוי מלנומה מודיעים יותר מהר מאשר כר
תודה רבה, אני פשוט סובלת מהיפוכונדריה ובשבילי ההמתנה הזו היא כמו נצח.
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה שמישהו סימן שומה למעקב
ד``ר לי-און גלעד08/08/2009לא אומר כלום.
השומה בחוץ כך שמה שלא יהיה הכל כבר בסדר.
סבלנות עד שהתשובה תגיע (בתלות בקופה/מכון 10-21 יום).
רוב הסיכויים שאם גילו משהו משמעותי יחפשו אותך ובד"כ בהקדם - אבל זה הכלל ויש יוצאים מהכלל כך שעלייך להקפיד להגיע למעקב ולקבל את התשובה מהרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן שנשלחה לביופסיה.
לירז11/08/2009בס"ד.
לכבוד ד"ר לי-און
כוונתך היא שגם אם הנקודה מתגלה כסרטנית, בגודל כזה וללא שינויים היא אינה יכולה להיות מלנומה מתקדמת?
הנקודה לא השתנתה והיא בגודל 2 מ"מ בצבע חום כהה.
תודה,
אורטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאשר כל הנקודה היא 2 מ"מ הסיכון
ד``ר לי-און גלעד14/08/2009הנשקף ממנה מינימאלי. היא יכולה להיות מלנומה אבל לרוב שטחית וכזו שהוצאתה מחסלת את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?