שאלה מאתגרת לרופאים,melanotan

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מאתגרת לרופאים,melanotan
    יניב
    29/08/2009

שלום רב,אשמח אם תשקיעו קצת מזמנכם על אף אורכו של הנושא(קיצרתי ככל האפשר)

הנני משתמש בהורמון אשר נקרא מלנוטן,מלנוטן 2 ליתר דיוק.
    אם אינכם מכירים את הנושא אז הנה הסבר קצר בויקיפדיה

פורומים נרחבים נוספים קיימים בכל רחבי הרשת.

בקצרה רק אומר שזה הורמון אשר מוזרק בכמויות קטנות(אחרי עירבוב עם מים אנטיבקרטריאלים),ומייצר בעצם מלנין בגופנו ובכך בעצם מגן עלינו מפני סרטן העור ,כך על פי החוקרים אשר מפתחים את ההורמון.
    כמובן שהסיבה שרוב האנשים משתמשים במלנוטן היא למטרת שיזוף,יותר מלנין-יותר שיזוף בהרבה פחות שמש,לפעמים גם ללא שמש.
    המוצר אינו מאושר לשימוש כמעט באף מדינה ונמכר באופן פרטי ממעבדות ברחבי העולם.
    יש מספר תופעות לוואי לשימוש בהורמון,ארצה רק להתעקב על אחת מהן,הופעות נקודות חן מרובות והתכהות והתרחבות של נקודות חן קיימות.

לפי טענת החוקרים,ההורמון מגן כמעט באופן ודאי מסרטן העור,את ההסברים הרפואיים בוודאי תבינו טוב ממני,רק אציין שמדובר בחוקרים מאוניברסיטת אריזונה אשר עמלים על המוצר כבר 20 שנה וכנראה יש דברים בגו.

אתייחס למקרה הפרטי שלי,מפני שרוב רופאי העור בארץ (וגם בעולם) אינם מכירים את הנושא ויימנעו מלדון עליו בכלל,אבל בכל זאת אם תוכלו לעזור לי בקונפליקט מסויים שאני לא מבין.

אני משתמש במוצר,גוון עורי השתנה באופן ניכר וגורם לי לשביעות רצון אמיתית.מראש הייתי מוכן לכל הסיכונים,ואחרי 4 שנים של קריאת חומר באינטרנט החלטתי להשתמש.הרווח של שמחת החיים שקיבלתי בזכות ההורמון גובר מבחינתי על כל סיכון,ואיני רואה את עצמי מפסיק להתמשמש בו בעתיד הקרוב.
    הבעיה היא שתופעות הלוואי ש"תפסה" אותי היא נקודות חן מרובות,ושינוי בנקודות חן קיימות.
    רוב המתשמשים חווים את התופעה הזאת בקנה מידה כזה או אחר,וקיימת בפורומים העוסקים בנושא הסכמה כללית ורחבה שנקודות אלה אינן סרטניות.
    השאלה שלי היא איך מוצר שאמור להגן עלינו מפני סרטן העור,מייצר סימנים אשר בדרך כלל גורמים לנו לחשד של אותו סרטן בדיוק.זה מה שמוזר,
    מצד אחד אני דיי משוכנע שהנקודות אינן סרטניות מפני שעובדה שכולן השתנו יחדיו,ונוצרו רבות חדשות(היו לי בערך 100 נקודות חן על הגוף,ולאחר שבועיים של שימוש יש לי בערך 130),רובן קטנות למדיי.מנסיונות של אנשים במשך השנים הופעת נקודות החן נפסקת לאחר זמן מה.
    השאלה היא איך אני מתמודד עם נקודות חן רבות נוספות-ושינוי בקיימות.

אם תוכלו בבקשה לקחת כהנחת עבודה שאני משתמש במוצר,וגם אם אפסיק -30 נקודות זה לא טריוואלי,ומצד שני אני כמובן לא מבקש מכם הדרכה לשימוש-מפני שהמוצר שאינו מאושר על ידי משרד הבריאות הישראלי ולא על ידי הfda האמריקאי.

השאלה היא רק בקונפליקט הזה שנוצר עם נקודות החן,כאשר ההורמון בעצם אמור למנוע סרטן עור,ומנגד מייצר סימנים מעוררי חשד על בסיס קבוע.אודה על כל עזרה,
    רועי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך קצר

יניב
    29/08/2009

שאלה נוספת היא מה קורה לאחר השימוש,למרות שהשימוש הוא כמעט יומיומי ודיי רציף,
    הבעיה היא שאם ארצה למשל להפסיק את השימוש לכמה חודשים או בכלל,מה אז יקרה עם נקודות החן שהתווספו?האם אז הן כן יהפכו למסוכנות?
    ההנחה היא הבזמן השימוש,בשל ייצור המלנין המוגבר,הסיכוי לקבל סרטן עור הוא נמוך,השאלה מה קורה לאחר הפסקת השימוש במוצר.
    כל אלה כמובן שאלות שעדיין לא פתורות,אך אם תוכלו לעזור לי לפחות לגשש באפלה ולדעת באיזו צורה עליי להתייחס לנקודות החן הרבות החדשות.

תודה רבה ומצטער על אורך ההודעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליניב שלום

ערן
    03/09/2009

אשמח להיות בקשר גם לי יש את אותה בעיה מה הדואר אלקרוני או הטלפון שלך ערן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנוטן

מג
    05/03/2010

היי ערן האם הזרקת לעצמך? איך מזריקים? תוך כמה זמן רואים שיזוף יפה?
    אני לבן והייתי רוצה קצת צבע טבעי. איך משיגים את המלנוטן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנוטן

ד``ר לי-און גלעד
    06/03/2010

יניב יקירי,
    כמו שאמרת, המוצר אינו מאושר בארץ והניסיון שיש לרופאי עור איתו הוא אפסי או קרוב לזה (לי באופן אישי יש אפס ניסיון עם משתמשים למרות שנתקלתי בידיעות ומאמרים אודותיו).
    הסיבה שמלנוטן נחשב מגן מפני סרטן עור היא שהוא מגביר ייצור מלנין - ותפקידו של המלנין ברמת התא הוא ליצר "סוכך" המגן על אזור הגרעין בתאי העור מפני פגיעה של קרינת UV העלולה לגרום להתמרה סרטנית ב- DNA שבגרעין. הגברה דיפוזית של הפיגמנטציה אמורה ליצור באפקט דמוי "רעפים" בגג רעפים גם הגנה לשכבות היותר עמוקות. כידוע בכהי עור יש עמידות טובה יותר לנזקי שמש ופחות סרטן עור אם משווים אותם לחיוורי עור הנחשפים לאותה כמות של שמש. יחד עם זאת - בחיוורי עור במוקדים שבהם מצויים ריכוזים של תאים המייצרים פיגמנט - האפקט בולט הרבה יותר. צילום באור מקוטב של העור מגלה הרבה מאוד כתמים שקלינית לא נראים באור רגיל. אלו כתמי שמש (לנטיגו בלעז) ונק' חן שבהם מלנוציטים רבים אך ייצור הפיגמנט מועט ולכן לא ניתן לראותם. בהחלט ייתכן שייצור מוגבר של מלנין בהשפעת המלנוטן מביא נק' כאלה להופיע ו"לזרוח" בשחור. זה לא אמור להצביע על סיכון מוגבר יותר למלנומה אלא על התכהות מוגברת של העור בנק' החן - תופעה דומה מתרחשת אגב באופן טבעי במהלך הריון בו אחד מהורמוני ההריון מגביר פיגמנטציה בנק' חן ובפטמות השדיים.
    אני מוכרח לומר שאני לא משוכנע, למרות הנתונים, ביעילות הטיפול להגנה מפני סרטן עור וגם לא משוכנע בבטיחות שלו. המוצר צריך להבדק על הרבה יותר אנשים בצורה מדעית ומבוקרת כדי שיוכל לטעון את הטענות שהם טוענים.
    נק' נוספת למחשבה היא שהתכהות כוללת של נק' החן עלולה למסך שינויים בנק' חן מסויימת שבה כן התחוללה התמרה סרטנית והתוצאה עלולה להית איחור קטלני באבחון המלנומה...
    הנתונים שלך על מספר נק' החן בגופך ממקמים אותך באופן בסיסי בקבוצה של בעלי סיכון מוגבר ללקות במלנומה ואני ממליץ שתפנה לצילום רפואי ובדיקה דרמטוסקופית כדי שניתן יהיה לעקוב אחר נק' החן בגופך באופן יסודי וטוב יותר.
    אני מבין מדבריך שאתה לא מתכוון להפסיק השימוש במלנוטן, אבל במקרה כזה - כדאי שתשתדל לנקוט את מיטב האמצעים לגילוי מוקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנוטן

נועה
    06/03/2010

היי,
    בהנחה שרמת המלנין בגוף שלי נמוכה מאוד (כמעט ולא יכולה להשתזף), המלנוטן יכול לגרום לגוון עור כהה ? או שהתוצאה הסופית תלויה ברמה ההתחלתית של המלנין בגוף? (כלומר השאלה היא האם הזרקת מלנוטן מוסיפה לגוף את ההורמון מלנין או "מפעילה" את המלנין הקיים בגוף)

כמו כן, האם זה בטוח להזמין חומרים כאלה דרך האינטרנט? דרך איזה אתר הזמנת??

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו