ד"ר נתנזון שלום רב,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ד"ר נתנזון שלום רב,
    יניב
    29/08/2009

ברצוני לשאול מספר שאלות-

1.ראשית הייתי רוצה שתבהיר לי עניין מסויים-אם לאחר בדיקה בדרמסקופ-שבה הרופא קבע כי אין חשש לכך שהנגע סרטני-מדוע יש בעיה בהסרה בעזרת ה"תמיסה" או למשל בהסרת באמצעות לייזר.הסיכון להישארות של נקודת חן שפירה לבנתיים על העור לא גדול יותר מהסרתה לאחר שכמעט והוכחה שפירותה בעזרת רופא העור והדרמסקופ?או שבשל כך שהדרמסקופ הינו בעל 90 אחוזי גילוי-אז עשר האחוזים האלה הופכים את העניין לבעייתי?
    אם התשובה היא שהעניין אכן בעייתי,איך מאשר משרד הבריאות את השימוש בלייזר להסרת שומות?לדוגמא בקופת חולים כללית יש הסרת שומות בלייזר-האם הם בעצם מסכנים את חיינו במתן שירות זה?מפני שעל פי ההסברים כאן מדובר בסכנת חיים.כל העניין מוזר ופרוץ.

2.ברצוני להגיע למרפאה שלך בראשון לציון,לצערי אני לא מבוטח מכבי כך שאצרטך כנראה לשלם יותר,
    השאלה היא כמה עולה ביקור של בדיקה+צילום+שימוש בדרמסקופ.והאם הצילום צריך להתבצע כל שנה מחדש או שהתשלום הוא חד פעמי ורק הביקורות הרבעוניות יעלו כסף?

תודה ושבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר נתנזון שלום רב,

הוספת תגובה

• תשובות...

ד``ר ניר נתנזון
    02/09/2009

1. שתי השתובות שכתבת נכונות.
    ראשית- רק בידים מיומנות מאוד מגיע הדרמוסקופ ל-90% דיוק ולצערי איני מכרי רופאי עור רבים בארץ שבאמת מיומנים בשימוש במכשיר (אפילו אני מופתע לעיתים מהתוצאות הפתולוגיות שאני מקבל).
    וכמובן- 90% סיכוי לדיוק הם 10% סיכון לכישלון...

לא סתם אף רופא חוץ מד"ר זמיר לא משתמש ב"נוזל הפלא"...

לגבי לייזר אני מסכים לחלוטין- אני לא תומך בשיטה זו, אלא אם לפני הסרת השומה נלקחת ביופסיה שמשארת שהשומה תקינה.

2. בראשון לציון אינימבצע מיפוי שומות- רק בהרצליה מדיקל סנטר.
    עלות הבדיקה (האורכת כשעה) הנו 1,500 ש"ח, וחוזרים עליה כל שנה (באותה עלות).

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו