נקודות חן בהליך הסרת שיער בלייזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודות חן בהליך הסרת שיער בלייזר
    שמשון
    14/09/2009

ידוע לי על הסכנה במעבר עם הלייזר להסרת שיער על גבי נקודות חן. אני במצב בו השיער אוכל לי כל חלקה טובה בגוף ומוכןלקחת סיכון מסויים בשביל שיפור באיכות החיים.

האם כיסוי שלהן במדבקה, או צביעתן בעזרת איפור גוף לבן יכול למנוע את הבעיה? אולי כמה שכבות של כיסוי (3-4 מדבקות) ?

כמו כן, באיזה טווח באה הסכנה לביטוי? האם מדובר בטווח ארוך שניתן לעקוב בו אחר הסיכון ולמנוע אותו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הגנה על נק' חן בזמן טיפולי לייזר

ד``ר לי-און גלעד
    15/09/2009

הגנה על נק' חן בזמן טיפולי לייזר להסרת שיער מומלצת. ישנן מדבקות שבולעות את קרינת הלייזר ומונעות מעבר שלה אל נק' החן. רצוי להניח אותן בעיקר על שומות גדולות. האמת היא שאין נתונים לגבי הסכנה בחשיפה של נק' חן לקרינת הלייזר ומשמעותה אך מה שברור זה שהלייזר נבלע והופך לחום במקום שבו יש צפיפות פיגמנט גבוהה והתוצאה עלולה להיות כוויה דווקא בנק' החן. זה עלול להיות מסוכן בטווח הארוך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ודברים נוספים...

שמשון
    16/09/2009

1. האם אלו מדבקות מיוחדות, או כל חציצה, גם של מדבקות נייר, תמנע את הנזק ?

2. האם אתה מכיר את המחקר שביצע ביופסיות לנקודות חן לאחר פגיעה בהן עם לייזר להסרת שיער, והראה כי התרחשו שינויים בנקודה ? תוכל למצוא אותו בכתובת הבאה:

ההשלכות האופרטיביות של מחקר מהסוג הזה על ביצוע הסרת שיער בלייזר? האם להמנע כליל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתובת המחקר משתבשת

שמשון
    16/09/2009

תוכל להגיע למחקר בחיפוש בגוגל של כותרת המחקר:

Int J Dermatol. 2001 Aug;40(8):500-4.

Histologic features seen in changing nevi after therapy with an 810 nm pulsed diode laser for hair removal in patients with dysplastic nevi.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההפניה. המאמר מוכר לי

ד``ר לי-און גלעד
    19/09/2009

ולצערי הוא אחד ממאמרים מעטים המתייחסים לנושא השינוי הנגרם לנק' חן שנחשפות לקרינת לייזר אגב טיפולים להסרת שיער. הממצאים במאמר צפויים ומשקפים נזק עקב הצטברות חום מוגבר על רקע בליעת קרן הלייזר ע"י השומה. יחד עם זאת הם אינם מצביעים על סכנה הנובעת מכך אלא רק מכוונים להעיר את תשומת ליבם של רופאי העור שהסיבה לשינוי קליני "כאילו" דיספלסטי במראה של שומה שנחשפה לליזר במהלך הסרת שיער יכולה להיות החשיפה לליזר עצמו.
    אין בכך כדי להצביע על סכנה מיוחדת מן השומות הללו ולמעשה אין לנו שום מאמר שמתייחס לשינויים בשומות כאהל בטווח הארוך.
    יחד עם זאת - העובדה שהסרת שיער בלייזר קיימת כבר לפחות 15 שנה ומיליוני אנשים טופלו בה ובוודאי מיליוני נבוסים נחשפו לקרינת לייזר במהלכה ולמרות זאת אין עלייה משמעותית בתחלואה או דיווחים על שינויים ממאירים בנבוסים כאלה - מרגיעה למדי.
    עדיין רצוי לנקוט זהירות ולכסות שומות כהות/בולטות בתוך אזור הטיפול. בוודאי שכל חציצה תמנע את הנזק, צריך רק לוודא שהמדבקות אכן חוסמות את חדירתו ואינן בעייתיות בפני עצמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר. כתבת שכוויה על נקודת החן

מתעניינת
    18/09/2009

כתבת שכוויה על נקודת החן יכול להיות מסוכן לטווח הארוך.
    תוכל לפרט בבקשה ?

חשבתי שכוויה תיהיה רק אולי לא אסטתית אבל אני מבינה מתשובתך שיש השלכה חמורה יותר לכוויה על נקודת החן.
    אשמח להבין יותר כי גם לי השאלה שהועלתה כאן רלווטית.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפת נקודות חן לליזר

שירה
    11/12/2012

מתוך התנסות של כמעט 10 שנים בלייזר הדבר גרם להופעת נקודות חן על פני והגדיל והקהה נקודות קיימות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפת נקודות חן לליזר - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    22/12/2012

בעיקרון לייזר אינו גורם להופעת נק' חן ואינו אמור להשפיע על גוון נק' החן לטווח ארוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר. כתבת שכוויה על נקודת החן - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    22/12/2012

ממה שכתבתי היית אמורה להבין שאין לנו אינפורמציה ברורה על סכנה הנובעת מפגיעת קרני לייזר להסרת שיער בנק' חן. ברור שהקרניים נבלעות בנק' כהות וגורמות להתחממות שלהן וזה יכול אולי לגרום לנזק בטווח ארוך אך הנתונים שיש לנו עד כה אינם מאשרים חשש זה ולהיפך - אין הוכחה שכתוצאה מהם יש יותר סרטן או סכנה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו