Atypical spitzs tumor

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Atypical spitzs tumor
    דיאן
    30/09/2009

שלום רב ד"ר נתנזון,
    לפני כחודש נלקחה מעורפו של בעלי שומה שהופיעה בצווארו(צד שמאלי) לפני כשנה. באבחנה נרשם: Nevus pigm
    בבדיקת הביופסיה נכתב:
    Atypical compound spitzs tumor with irregular pigment distribution and assymetry on one hand' on the other hand with hyperplastic epidermal changes, Kamino bodies and sings of maturation. Serial sections have been examined. Margins are free. Conclusion Atypical spitzs tumor.Conservative reexcision recommended
    הכירורג צייןשהתייעצו בעניין עם רופא ממעבדה בניו יורק (ד"ר Marc Jacobson)
    אבקש את חוות דעתך. אני מודאגת מאוד מאחר שקראתי שהדבר דומה למלנומה, ולעתים אף טועים באבחנה. נא הנחה אותי אם יש צורך בבדיקות מקיפות כמו צילום, CT, מעבר להרחבת הכריתה שהרופא הכירורג מבקש לבצע. נא פרט את המלצותיך ואם יש צורך לבצע בדיקה שאינה בסל, אלא באופן פרטי נא ציין זאת
    בתודה ובברכת שנה טובה, אילנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Atypical spitzs tumor

הוספת תגובה

• Spitz tumor

ד``ר ניר נתנזון
    30/09/2009

אכן צדקת בחששותיך. האבחנה וההבחנה בין מלנומה "אמיתית" -Atypycal Spitz nevus היא קשה ולעיתים בלתי אפשרית.
    אני מציע לשלוח את התכשיר הפתווגי להתיעצות נוספת (ואולי אףיותר מאחת) למספר מומחים מחו"ל.
    מבחינה פרקטית - הייתימתיחס לגידול זה כאל מלנומה, כלומר: הרחבת הכריתה ובדיקות גופניות (בדיקת עור כללית ומישוש בלוטות הלימפה) כל 3 חודשים.
    אין צורך בשלב זה לבצע בדיקות הדמיה.

אם יש לבעלך שומות מרובות (מעל 20) כדאי לשקול לבצע מיפוי שומות.

בירואת שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו