מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביופסיה לגידול בפנים - דחוף!עמיר פ30/10/2009
שלום רב, הרופא שלח אותי לביופסיה דחופה מפצע שכל הזמן חוזר בפנים. הוא אמר במפורש שזה סרטני. בקופת החולים אני לא מצליח לקבל תשובה איפה עושים את זה, וכל אחד שולח אותי לשני. (קצת תמוהה בהתחשב בעובדה שהרופא ציין במפורש דחוף!) אני ירושלמי בקופת חולים מאוחדת. אז למי לפנות? איפה עושים את הביופסיה?
ושאלה שניה. יחד עם הבטחון של הרופא שזה סרטני הוא גם אמר שאין סיכוי שזה שולח גרורות, אבל צריך להוציא את זה מיד. שאלה של תם (לחוץ), אם זה לא יכול להתפשט אז למה הדחיפות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבעתי תור לביופסיה, בשבוע הבא, מה ה
עמיר פ01/11/2009מה הסיכוי שפצע מדמם שחזר ט=ודימם כמה פעמים בשנים האחרונות הוא מלנומה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצע מתמשך חוזר ומדמם בפנים
ד``ר לי-און גלעד02/11/2009שלום עמיר,
אינני יודע מי הרופא שבדק אותך ומדוע קיבלת אינפורמציה חלקית כמו שאתה מתאר.
ברוב המקרים, בייחוד בפנים, ניתן לאבחן קלינית וללא צורך בביופסיה, אם מדובר בגידול סרטני ומה טיבו. התיאור שלך יכול להתאים גם למלנומה אך מהתנהלות הרופא שהפנה אותך נראה לי שהוא קרוב לוודאי מעריך שמדובר בגידול מסוג שונה, הכי סביר שבזליומה (BCC) או גידול של תאי קשקש (SCC).
אם אכן האבחון של הנגע אפשרי קלינית - הגישה הנכונה היא לגשת ישר לניתוח כריתה בשיטת MOHS שבו יוסר הגידול בשלמותו בניתוח אחד, עם מינימום כריתה של עור בריא. לאחר ביופסיה הניתוח גם אם בשיטת MOHS יהיה חייב להיות גדול יותר והסיכוי להצלחה שלו קטן יותר.
אתה צודק בשאלה שלך - מה הדחיפות? האמת היא שהשינויים בנגעים כאלה שאינם מלנומה הם מאוד איטיים ולכן ייתכן שהצורך ב"דחיפות" היה כדי לגרום לך לא להזניח את הנושא, כי בכ"ז אם מזניחים חודשים ושנים בסוף קשה מאוד להיפטר מגידולים כאלה. ביצוע ביופסיה במצב כזה מוצדק רק אם האבחנה אינה ברורה או חד משמעית.
אתה מוזמן ליצור קשר עם המרפאה שלי (המספר מופיע במדריך השירותים של מאוחדת) ולהבדק טרם הביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?